PARTYINFO

 

UNPLUGGED

Datum konání:
22.09.2011 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Yapacc (DE / Neuton / Wir), Souki (DE / Einmaleins / Igloo), Onlee (RU / Propaganda Club) Face (techno.cz), Schwa (Beef Rec.)
Popis:
vstup zdarma
 
 
Německo-ruská invaze v čele s Yapaccem na Bukanýru

Tak jak? Také vám občas nevyjde vše tak, jak byste si to přáli? Čtvrté narozky párty Unplugged se na Bukanýru podle všech regulí měly oslavit už o čtvrtém červencovém čtvrtku. Příliš mnoho slov na písmeno Č? Souhra náhod? Léto/neléto? Možná. Ale vyplatilo se počkat! Tehdy jsme na palubě přivítali hosta “jen“ z Jihoafrické republiky, teď to však bude se vší parádou a návštěvy z daleka dorazí hned tři. Tolik uznávaný berlínský producent Yapacc, z města minimalu se k nám na cestu vydá i DJane a producentka Souki a aby toho náhodu nebylo málo, Moskvu za Prahu na chvíli vymění a aktuální zvuk předvede i Boris Romanov alias DJ Onlee. A než se ti tři dají do práce, české barvy budou v ten čtvrtek 22. září hájit Face a Schwa. Víte co? Raději si vemte v pátek volno, zřejmě se to trochu protáááhne...

 

Pojďme si teď alespoň v kostce jednotlivé hráče představit, což bude hned v případě našeho hlavního hrdiny nadlidský úkol. Na svém kontě má totiž Yapacc neuvěřitelné množství vydaného materiálu, který rozhodil po celém světě, ve volném čase nepohrdl ani hojným remixováním druhých a ještě si semtam zaskočil zahrát live pod hlavičkou projektu Narcotic Syntax. Snad jen značce Neuton, která vydala jeho album Nirvana Beach, nemůže příliš přijít na jméno. O tom a nejenom o tom v exkluzivním rozhovoru na serveru techno.cz. V tomto ohledu mu DJane Souki nemůže sahat ani po kotníky a teď není ani v nejmenším řeč o výškovém rozdílu. Kouzlo minimalu objevila už v roce 2002, ale na svůj první vinyl 4 Faces si musela dlouhých šest let počkat. O to víc ji potěšilo, když si ho Marco Carola vybral o rok později pro oficiální kompilaci k populární megaakci Time Warp a také recenze v magazínu De:Bug zněla pochvalně. Dnes už má (k naší velké radosti) vlastního materiálu v zásobě (a v notebooku) tolik, že s ním může křižovat celé Německo tam a zase zpátky. Proč však otáčet stále hlavu na Západ, když také na Východě vzniká spousta zajímavé muziky?! Aktuálně nás o tom přesvědčí ruský hudební nadšenec Onlee, který s DJingem začal až ve čtyřiceti letech! Tomu však předcházelo otevření vlastního obchodu s muzikou v Moskvě v roce 1994 a moderování nejrůznějších rádiových show, v nichž představoval žhavé hudební novinky. Čtvrtky v klubu Propaganda pak stály za to – pravou ruku mu tu postupně stiskli třeba Joe Claussell, Derrick May, Booka Shade, Richard Dorfmeister, Steve Bug a mnoho dalších během dlouhých jedenácti let. On sám se také nespočetněkrát vydal se svou skvělou sbírkou do světa, ovšem v Čechách se paradoxně představí až nyní - tak si jeho vytříbený vkus rozhodně nenechte ujít!

Ještě předtím, než se dají zahraniční hosté do díla, oba zdejší gramofony a oba CD přehrávače si vezmou do parády domácí hráči, jmenovitě Face a Schwa a s létem, které pomalu končí, se rozloučí na úrovni. Nu disco bude to pravé, nu disco i v poněkud chladnější noci spolehlivě zahřeje a snadno všechny pusy na palubě roztáhne od ucha k uchu. Snad nebude to čekání na další slunečné paprsky tak dlouhé... Jedno je jisté – Unplugged pod hlavičkou serveru Techno.cz vstupuje do pátého roku fungování a i nadále zde budou prostor dostávat ti, co rádi experimentují a neuzavírají se zbytečně do svých stylových ulit. Díky za podporu všem žokejům, všem návštěvníkům a hlavně všem tanečníkům, co občas přimhouřili ucho...

Techno.cz: "Nemusíte nás jen číst, přijďte nám říct do očí, co máte na srdci!"

P.S. Další díl párty Unplugged se koná 27. října 2011 a tentokrát vám zahrají DJs: Face (techno.cz) feat. MC Manda, KamCZa (stepforward.cz) a AhZ (stonedraiderz.cz).

Více informací o aktuálním týdnu U Bukanýra se dočtete zde: www.bukanyr.cz/newsletter

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016