PARTYINFO

 

CLASH!

Datum konání:
26.11.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Mustard Pimp (fr) + The Fakes, Radek Honc (expresradio)
Line-up:
21.00 – 22.30 Iva 8-bittová
22.30 – 24.00 The Fakes
24.00 – 02.00 Mustard Pimp
02.00 – end Deathmatch
 
 
Francouzské hudební duo Mustard Pimp poprvé v Praze

V Praze se poprvé představí francouzské duo Mustard Pimp. Divocí tvrďáci, kteří na scénu vylétli jako kometa před třemi lety. Etablovali se na labelu Dim Mak, vydali několik EP, množství remixů a taky 24 hodinový mixtape. Jejich vystoupení jsou známá zabijáckou energií, která pramení z rozžhaveného electra, v němž lze najít  inspirace acidem, housem i metalem.

 

Producenti a DJs Mustard Pimp jako svůj domov uvádějí rebelující francouzská předměstí zvaná banlieu a inspiraci prý nacházejí u satana. Baron začínal jako DJ acid house a techna, eKa jako metalový kytarista. Debutovali v roce 2008 singlem Oh La La Satan,  vzápětí o sobě dali slyšet EP Raging Blood. Rychlý nástup na scénu podpořili třetím EP: RER EP vyšlo na začátku roku 2009  a o pár měsíců později už Mustard Pimp podepisují smlouvu s vyhlášeným labelem Dim Mak Records milionářského synka Stevea Aokiho. Oslavili to velkolepým 12 hodinovým mixtapem Hercules Mixtape. „První dvě hodiny je jenom nové electro, třetí hodina jsou věci od Mustard Pimp, ve čtvrté hodině je to nejlepší electro z let 2006-8, ale i něco staršího. Od páté do sedmé hodiny pokračujeme našimi oblíbenými oldschoolovými skladbami z techna a acidu, osmá až desátá hodina patří klasikám z britského acid techna a konečně poslední dvě hodiny zní naše oblíbené věci z žánrů gabba a hardcore!,“ říkají Mustard Pimp. Impozantní porce nonstop hudby je ale pro Mustard Pimp jenom odrazový můstek. Letos v lednu totiž vydali 24 hodinový mixtape.

801 skladeb, kde najdete všechno. Od electra k technu, od Soulwax k The Rolling Stones, od 2 Unlimited k Motörhead a Megadeath. Za poslední dva roky vydali Mustard Pimp téměř 30 mixtapů a nesčetné množství remixů pro interprety jako Crookers, Dirty Disco Youth, Fischerspooner, Bryan Cox, Atari Teenage Riot nebo Stereoheroes. Mustard Pimp právě křižují svět s EP Rock Paper Scissors, který vydali na labelu Dim Mak letos v červnu. V Praze se Mustard Pimp představí vůbec poprvé, jejich čas přijde po půlnoci na listopadovém vydání party CLASH! v Chapeau Rouge.

Celý večer už v 21 hodin zahájí domácí objev Iva 8-bittová. Za tímto pseudonymem stojí maniakální selector Aleš Stuchlý (alias Nick Sekáč Magor), hudební a filmový kritik a organizátor festivalu STIMUL. Za doprovodu vuvuzel bude servírovat defektní rytmy a lahodné sonické švihlosti. Zazní třeštivá osmibitová preludia, zmutovaný wonky honky tonk, vesmírné elektro a progresivní severské kombinace. Čekejte bizarní mash-upy, antigravitační techno i čirý noise.

Vystoupení Ivy 8-bittové a Mustard Pimp bude rámovat set rezidentních The Fakes, kteří se postarají o to, abyste nešli spát před úsvitem.

Dveře Chapeau Rouge se v pátek 26. listopadu otevřou ve 21 hodin. Vstup v předprodeji 100 korun a na místě 150 korun. Prosincová akce CLASH! se uskuteční 27.12 a tentokrát proběhne zcela v režii The Fakes, kteří vám naservírují povánoční osmihodinový set.

MUSTARD PIMP: soundcloud.com/mustard-pimp

THE FAKES - CML: soundcloud.com/the-fakes-1/the-fakes-cml

 
Mustard Pimp vypisuje ultimátum, rozseká listopadový Clash!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016