PARTYINFO

 

FAMUFEST

Datum konání:
13.11.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
autoKratz (uk), Teenage Bad Girl (fr), Boycotlette, Popper-C
Live:
Who Made Who
Popis:
start 20:00, vstup 180/250 czk
Line-up:
20.30 - 20.50 Popper-C DJ
21.00 - 22.00 WhoMadeWho LIVE
22.15 - 00.15 Autokratz DJ
00.30 - 01.45 1A2V1 DJ+ VJ
02.00 - 03.30 Teenage Bad Girl DJ
03.45 - 05.00 Boycotlettes DJ
 
 
Rec*Night FAMUfest Afterparty v Roxy
Hudební program afterparty letošního famufestu- Rozmanitý má na svědomí kultovní klubová noc Recyclit, jež má za sebou koncerty kapel a projektů, jako například ToMyBoy, Bondage Fairies, Dat Politics, Dan Deacon, Dead Kids či The Whip. Díky spolupráci s Famu si mohli dovolit přivézt opravdu velká jména současné elektronické scény. Tohle vypadá na párty roku. Recyclit is back, kids!!!
 
WhoMadeWho (DK) LIVE
Nejtanečnější rocková kapela či nejrockovější taneční kapela? Dost dobře spíš nejtanečnější nejrockovější live kapela současnosti! Trio z dánské Kodaně - Jeppe Kjellberg (kytara, zpěv), Tomas Hoffding (basa, zpěv) a Tomas Barford (bicí) - vzniklo v roce 2003, kdy nahráli pár písní jen tak pro zábavu. Jejich mix rocku s různými vlivy taneční hudby, charakteristický zpěv a výrazná basová linka jim však postupně získali zástupy nadšených fanoušků po celém světě. V roce 2005 se upsali německému labelu Gomma records, kde vydali své eponymní album obsahující hity jako "Out the Door" či "Space for Rent".Jejich cover známé "Satisfaction" se ihned stal senzací v britských indie klubech a mezi své oblíbence je zařadily takové kapely jako Soulwax, The Rapture, Daft punk, Queens of the stone age, Lcd soundsystem či Hot Chip, kteří je pak přizvali na společné turné či vytvořili remixy jejich skladeb. Vrcholem pak bylo vystoupení na festivalu Benicassim, kde převzali roli headlinerů za opozdivší se Klaxons a odehráli koncert pro čtyřicetitisícový dav. Loni vydali své druhé album "The Plot", které figuruje v mnoha žebříčcích nejlepších alb loňského roku. Hráli na festivalech Glastonbury, barcelonském Sonaru či německém Meltu, pro který letos složili festivalovou hymnu.Na afterparty předávání hudebních cen MTV byli součástí Radio Soulwax tour a jejich klip k singlu "Keep me in My Plane" byl nominován na letošní UK Video Awards. Přesto všechno se WMW neberou příliš vážně a jejich živá vystoupení v kostýmech kostlivců jsou čistá radost a neuvěřitelná zábava.

autoKratz (UK)
Londýnská dvojice David Cox a Russel Crunk tvořící projekt autoKratz na sebe poprvé upozornila v roce 2007 remixy pro La Roux, Fisherspooner a legendy Underworld. Rok poté vydali své debutové mini album Down & Out In Paris & London a získali smlouvu u věhlasného francouzského labelu Kitsune (Digitalism, Boys Noize, Crystal Castles). Jejich loňské album "Animal" pak definitivně potvrdilo jejich pozici mezi nejzásadnějšími představiteli současné britské elektronické scény.

Teenage Bad Girl (FR)
Hudbu francouzského dua (Guillaume Manbell, Greg Kazubski) někdo popisuje jako dort, který pekli dohromady Daft punk, Apex twin a The Stoogees. Jsou však především pevnou součástí french touch electro scény (Surkin, Yuksek, Para one), které vévodí Justice, k nimž jsou často přirovnáváni, TBG si ale jdou vlastní cestou. Jejich tracky jsou trochu temnější, avšak naživo neztrácejí svou energii. Po debutu “Hands of a Stranger” a podařeném remixu “I don’t feel like dancing” od Scissor Sisters vydali na labelu Citizen records producenta Vitalica skvělé album “Cocotte” a sami se dočkali remixů od Goose, Boys Noize či Chromeo.

boycotlettes (CZ)
Naděje domácí indie scény. New wave/ elektro.

1A2V1 (CZ)
Experimentálně laděný, jedinečný electro projekt z Prahy a Brna.

Popper-C (CZ)
Významný projekt z Prahy, který si za dobu své existence získal mnoho příznivců přichází s vlastní vinylovou produkcí.
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016