PARTYINFO

 

LADRONKAFEST 2010

Datum konání:
11.09.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Ladronka - park u usedlosti
DJs:
Robot, Friky
Live:
The Tap Tap, Airfare, more
Info:
http://www.ladronkafest
Popis:
start 11:00
 
 
Devátý orčník Ladronkafestu peoběhne v září!
11. září 2010 jsou od 11 hodin zváni do pražského parku Ladronka všichni, kteří chtějí žít aktivně. Čekají tu na vás desítky volnočasových aktivit, které si můžete zdarma vyzkoušet. A jestli vás z toho všeho rozbolí svaly, můžete se jen bavit výkony jiných či si užít koncerty The Tap Tap, Airfare nebo sety DJ's Robota a Frikyho. Celým dnem provádí moderátorka Lenny Trčková a herec Lukáš Rumlena. Těšit se také můžeme na glosy konferenciéra a hudebníka skupiny The Tap Tap Ladislava Angeloviče.
 
Ladronkafest vyrostl za devět let svého trvání v největší přehlídku všeho, co mohou lidé dělat ve svém volném čase. O tom, že trávit ho povalováním je hřích, svědčí pestrost letošní festivalové nabídky. Vedle programu na pódiu na vás v prostoru parku čeká přes 60 stanovišť s nejrůznějšími aktivitami, do kterých se můžete sami zapojit. Zajímá vás sport, tanec, malování, hudba, umění nebo adrenalin? Na Ladronce si může každý najít to, co je jeho srdci i schopnostem nejblíž. Pořádající Městská část Praha 6 tak přináší bohaté menu aktivit a možností pro holky, kluky i jejich rodiče.

Třeba právě na této akci zjistíte, že se chcete stát mistry v některé ze sportovních disciplín. Čeká vás pestrá nabídka od skateboardingu, BMX, skoků na U rampě či největším mobilním funboxu, kiteboardingu, capoeiry, juda, rugby, amerického fotbalu, šermu, lacrossu až po freebording a freestyle fotbal. A to v podání těch nejlepších sportovců v republice. Roztančit se můžete v rytmu klasického tance, hip hopu nebo breakdance. A protože volný čas není jen o aktivitách těla, čeká vás řada zážitkových workshopů: výtvarné dílny, deskové hry, bubnování, hry na hudební nástroje, divadlo, street art nebo třeba žonglování.

Na akci je věnován prostor i handicapovaným lidem. Ostatním zase dává možnost vcítit se do jejich kůže. Můžete si třeba zahrát florbal na vozíku, svézt se na handbiku (silničním kole poháněném rukama), ale také máte příležitost seznámit se s motocyklem na ruční ovládání nebo se speciálně upravenou vodní lyží. A co třeba vyzkoušet si jízdu po překážkové dráze na invalidním vozíku, pohybovat se v úplné tmě nebo dělat neuvěřitelné věci jako střílet z luku pro nevidomé či lézt po stromech ve vozíku?

Ladronkafest je především o zábavě. Znáte kupříkladu jak funguje Wii? Přijďte si jej vyzkoušet! Můžete se těšit na sportovní řádění s kamarády na tenisovém kurtu, v boxerském ringu nebo golfovém hřišti. To vše na 18 metrech čtverečních před obrazovkou s ovladačem v ruce. Na Ladronce vám také dokážou, že v šlapacích autech nemusí závodit jen děti. Při hře Kubb zase možná zjistíte, že máte vikingské předky. Když budete chtít vyzkoušet nové dráhy pro in-line bruslení, není nic snazšího - brusle si můžete zdarma půjčit na místě. A pokud je vám to málo, zamiřte do odlehlejších končin. Třeba až do vzdálených galaxií filmové ságy Star Wars. Můžete si popovídat s Anakinem Skywalkrem nebo si potěžkat světelný meč rytiřů Jedi. Každopádně vás fandové z Imperiální Star Wars kostýmové skupiny přesvědčí, že volný čas může mít mnoho podob. Chcete se u toho vyfotit a zapomněli jste foťák? I na to jsou organizátoři připraveni – dostanete svou fotografii i s věnováním.

Máte soutěživého ducha? Právě pro vás je určena festivalová soutěž „Nezevluj a vyhraj“ o skvělé ceny. A jestli se vám zrovna nechce trápit létem unavené svaly, zúčastněte se alespoň na stránkách www.ladronkafest.cz ankety a můžete vyhrát horské kolo AGang.

Poslech i produkce hudby k volnému času rozhodně patří. Ani letos proto nechybí populární soutěž studentských kapel. Na akci se utká pět skupin, pro které na festivalových webových stránkách hlasovalo nejvíc fanoušků. Pokud jste v garáži ještě nezkoušeli, nezoufejte - otestujte své nadání v DJ dílně spolu s legendou české scény DJ Robotem a DJ Frikym nebo si poslechněte jejich nadupané sety. Mezi nimi pak můžete sledovat vítězné snímky z letošního filmového festivalu mladých tvůrců Fresh Film Fest. Na Ladronkafestu nechybí ani netradiční občerstvení a večerní koncerty. Soubor The Tap Tap je tvořen tělesně handicapovanými muzikanty. Hrají ale s takovou energií, že zapomenete na to, že někteří z nich nemohou chodit a sami budete tančit jako o život. Letošní festival volného času vyvrcholí divokou show kapely Airfare. Jejich vystoupení v sobě spojí kytarový zvuk, chytlavé melodie a nečekané dynamické změny. Můžete si být jistí, že tahle česko-americká trojice dokáže sešlápnout pedál až na podlahu.

Více informací o programu na www.ladronkafest.cz
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016