PARTYINFO

 

FRIDAY MIX

Datum konání:
17.09.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Neo, Vectif
Live:
Discotep
Popis:
start 22:00, vstup holky do 23:00 zdarma
 
 
Rozhovor Andrea Fiorino a EL Jay
DJ Neo: "Chtěl bych jednou něco natočit s Arethou Franklin"
DJ Neo je novým residentem pátečních večerů v klubu Radost FX. Tento pátek si jako hosty pozval projekt muzikantů Ondry Janchowiche a Kuby Soulchecka – Discotep. V předvečer jeho dalšího vystoupení jsme s ním připravili krátký rozhovor.
 
Kde jsi přišel ke svému DJ jménu? Je to podle hlavního hrdiny filmu Matrix nebo za tím je ještě něco jiného?

Dávno před Matrixem, když jsem jako dite poslouchal houseový radio Golem, tam DJ jeden track okomentoval slovy "je to neco ve stylu neodisco". Pamatuji si to jako dnes, dokonce i co to bylo za track:) Byli to Utah Saints- What ca U do 4 me v DMC remixu. Mě se ten track strašně libil, odtud Neo.



Co tě vůbec motivovalo k hudební produkci? V Čechách nebývá úplně zvykem, co dj, to producent. Ty patříš k výjimkám a už máš za sebou obrovský kus práce. Hodně lidí má na začátku problém s financemi na to, aby si zařídilo dobré studio. Jaká byla tvoje cesta?

Ja jsem chtěl vždy delat oboji a považuju to za samozřejmost. Nedovedu si představit, že bych hrál jen cizí tracky a sám nedělal nic. Navíc upřímně řeceno, ve 12ti letech, když jsem s produkci začínal mě rodiče na party nepouštěli:) Co se týká financí, tak to dnes mají začinajicí producenti daleko lehčí. Dnes mužes docílit za pár peněz daleko lepsi sound, než my tehdy. Pokud máš trochu talentu.

Jsou nějaké producentské počiny, které máš za sebou a dnes se nad nimi spíše pousměješ?

Jeeje, toho je:) Trochu mě mrzí, že můj nesjstarší dochovaný "výtvor" je jen z roku 95, ale i tak je to docela sranda:) Pamatuju si na zacatky v Octamedu na Amize, kde jsem měl jen 4 audio kanály a ještě k tomu hrál každý do jiné bedny. To si dnes asi nikdo nedovede představit:)

Z druhé strany. Co se ti naopak nejvíce povedlo a jsi na to hrdý?

Nevím, težko říct. Minule léto Ministry of sound zařadilo Groove with U na svou vyroční kompilaci mezi nejlepší taneční skladby desetileti, tak možná to? Upřímně si ale myslím, že na své nejlepší věci ještě čekám. Neřekl bych ze bych mohl byt se svou povahou, někdy s nějakou svou věcí uplně spokojený. Na druhou stranu, když ti vychazejí věci na labelech jako je Subliminal, Hed Kandi nebo Ministry of sound, snad děláš něco dobře.

Máš za sebou spolupráci s mnoha známými lidmi. Jak se ti třeba podařilo kontaktovat a ve finále se dohodnout s Jocelyn Brown?

Kupodivu docela snadno. Kamarád sehnal kontakt na její management, kam jsem poslal demáč. Po nějaké době jsem měl neznamý hovor z Anglie. Když se z telefonu ozvalo "Heeeyyy, is this DJ NEO? Here´s Jocelyn, how are ya sweetie?", věděl jsem že to asi bude dobrý:))

Máš ještě nějaký další sen o případné spolupráci? Splnitelný i nesplnitelný?

Já jsem snílek, snu mám spoustu:) Chtěl bych třeba jednou něco natočit s Arethou Franklin nebo s Indii, to by bylo fajn.

Od září jsi residentem pátečních večerů v legendárním pražském klubu Radost FX. Kdo se na nich zatím objevil a koho dalšího jsi pozval?

S Radostí jsme se domluvili, že bychom se chtěli zaměřit na ty kvalitnější odnože houseu, v kombinaci s kvalitními muzikanty a tím se i odlišit od ostatních patečních parties ve měste. V září se kromě mě mužete těšit na DJe Andreu Fiorina, Soulgangsters (DJ TT & Brian), Vectifa, kytaristu Ondru Fischera, saxofonistu El-Jaye, perkusistu Richarda Salaye, kapelu Discotep s Kubou Soulcheckem, zpěvačkou Martinou Balogovou a další.

Jakou muziku posloucháš ve svém volném čase?

Defacto to samé co hraju. Rád si poslechnu i kvalitní pop, rnb nebo soul.

9. Na jakých labelech dnes vydáváš svoji hudbu?

Kromě produkce pro majory jako EMI, SONY, Warner, na tanečních labelech Subliminal, Hed Kandi, Ministry of sound, Vendetta, Fierce Angel a dalších...
 
DJ Neo, Discotep a Vectif tento pátek v Radosti FX!
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016