PARTYINFO

 

/TMP/ - CREATIVE DESTRUCTION

Datum konání:
19.11.2009 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - AVU
DJs:
main stage - rootkit {oscillator & C64}, ne I {teremin & iPhone}, n0|Z---f|lT3r {Pure Data performance}, federsel {post-industrial art}, alef-elekronik {acoustic ambient}, fremeni {extreme disco} + chill-out - spacebar
Info:
http://myspace.com...
digilab@avu.cz
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
 
 
Galerie AVU: Creative Destruction (instalace) & Creative Destruction (music stage)
Creative Destruction (instalace) je výstavní projekt založený na technologiích, které v době finanční krize stále inovují a jak se zdá tak ničí hodnoty zavedených společností. Festival spojil autory, kteří nepodporují současné ekonomické modely závislosti na komerčních softwarech. Díky svému výjmečnému postoji ve společnosti nastavují v tendencích intermédií nové hodnoty a impulzi jako jsou vga hacky Michala Pustějovského, simulace 3D prostoru LPJT Války, Andreje Boleslavského prostorově světelná instalace a suprematická architektura skupiny VALDERON.
 
Do projektů založené na filozofii Open source je možné vstoupit na půdě AVU a to pouze 19. listopadu mezi 20:00 a 2:00.

instalace:
LPJT Válka / 5x2D=3D
Michal Pustějovsky / empty_white
Andrej Boleslavský / light installation
Tomáš Vavřícek / VALDERON

Creative Destruction (music stage) je audiovizuální koncepce Open source projektů a skladatelů pracující s analogovými přístroji. Večer hlukových stěn, praskání, strojového kódu a ambientu odstartuje projekt rootkita, který je založen na rezonanci datových smyček a emulátoru C64. ne I je mix malebnosti dětského slova, iPhonu a průkopnického nástroje elektroniky – teremin. Precizní softwarové inženýrství kódu (Pure Data) představí Michal Cabowitz ve své vlastní ušité aplikaci. Skutečnou noise meditaci připravil hlukový houbař federsel. Vrcholem večera je čistě akustický ambient reálných zvuků v reálném prostředí Alefa-Elektronika. Chill-out je v rukou brněnské skupiny spacebar.

line up main stage:
20:00 - rootkit {oscillator & C64}
20:45 - ne I {teremin & iPhone}
21:30 - n0|Z--->f|lT3r {Pure Data performance}
22:15 - federsel {post-industrial art}
23:00 - alef-elekronik {acoustic ambient}
00:00 - fremeni {extreme disco}

chill-out:
21:30 - spacebar

rootkit (aka a.zemene) {oscillator & C64}
Kompozice je koncipována jako rámec pro živé hraní kde hudebník dotváří zvukový výstup, avšak základní rysy skladby jsou založené na metodách abstrakci zkonstruovaných v prostředí Pure Data. Zvuk je generován synteticky za použití jednoduchých objektů oscilátorů [osc~] a whitenoise [noise~], hloubka a rezonance je dotvářená crossmodulatory [xfm~]. Závěr performance uslyšíte harmonické a disharmonické vzorky, které vznikly v emulátoru C64 a jsou zpracovány v patchi napsané v Pure Data.

ne I {teremin & iPhone}
Jde o zpracování živého materiálu z denního života, v dokonalou partituru. Základem je dětské slovo, jeho malebnost a emocionalita. ne I je rozvíjející se improvizace, založená na úžasu bohatosti všedních objektů.

n0|Z--->f|lT3r / michal cabowitz {Pure Data performance}
n0|Z--->f|lT3r je jednoduchý audiovizuální přístroj, který je sestaven z Pure Data. Zdrojem audiovizuálního proudu je zvuk, který je filtrován tak, aby získal novou estetickou kvalitu. Celá performance trvá 20 minut a představuje analogický průběh k procesu, když se z chaosu tvoří řád.

federsel {post-industrial art}

Federsel v osamění odkládá kytary, baskytary i laptopy a zapojuje svou sbírku starých analogových přístrojů do nestandardních zapojení. Ze skučení, skřípání a syčení vytváří svou verzi postindustriálu, hudbu bez ega, bez plánu, hudbu chyb a náhody. Sám ji nazývá komorní industriál nebo kavárenský noise. Hluková meditace nad rozbitým konektorem. Federsel je druhé rodinné jméno Tomáše Procházky (aka Invisible man ). V běžném životě hraje v divadlech Buchty a loutky, Handa Gote a v hudebních skupinách B4, Gurun Gurun a Radio Royal. Je vášnivým houbařem.

alef-elektronik {acoustic ambient}
Současná Alefova hudební tvorba se přesunula od agresivního industriálu, melodických elektro beatů a down tempa k AKUSTICKÉMU AMBIENTU - tedy- porovnáváním povahy reálných zvuků v reálném prostředí. Autor teď zkoumá především akustickou a resonanční vlastnost železa (rezavé skulptury na okrajích měst, bronzové sochy, mosty etc..). Rytmika se zvuky vznikají přímo už při recordingu v plenéru. Jeho hudební kompozice je současně ovlivněna "filmovou příběhovostí". Alef připravil nové i starší kusy ze své tvorby.

fremeni {extreme disco}

Stejně jako lidé v extrémních podmínkách, kteří musí přizpůsobit svoji kulturu a způsob života, i fremeni tak musí učinit, aby přežili v tak neuvěřitelně tvrdých podmínkách jako vládnou na Arrakisu. Fremeni jsou výteční bojovníci a dále vynikají schopností přizpůsobit se těmto tvrdým podmínkám. Voda je velmi vzácná komodita na jejich planetě. Jejich kultura se točí kolem svého zachování.

spacebar {free noiz}
Live projekt z chernobylské zahrádky, free noiz (CZ,SK).

Michal Pustějovský / empty_white
empty_white využívá Open source hardware Arduino, které v této instalaci vystupuje jako Umělec. Pomocí vga hacku autor eliminuje veškerý hardware. Elektřina je díky Arduinu transformována a zasílána v obrazových balíčcích přímo na šepsované plátno pomocí projektoru.

LPJT Válka / 5x2D=3D
Instalace Lukáše Války je využitím a propojením simulace světa s jeho reálnější variantu, díky důmyslné projekci prostorového videa. 5x2D=3D je sestaveno z pěti poloprůhledných pláten a z projekce videí-obrazů. Projekt instalace je navrhnut a nasimulován s využitím Open source aplikací.

Andrej Boleslavský / světelná instalace
Prostorově světelná instalace Andreje Boleslavského umožňuje divákům zanechávat vlastní světelné stopy a odkazy promítané na plátno. Koncepce interaktivity je postavena na Open source platformě Arduino, zdrojový kód i schéma zapojení jsou volně k dispozici (na webové stránce festivalu). Samotná světelná stopa obsahuje skrytý odkaz.

Tomáš Vavříček / VALDERON
Skupina umělců se zabývá audiovizuální intervencí do veřejných prostorů. Aktivity neformálního tělesa jsou založené na filozofii Open source. Členové: Tomáš Vavříček a Pavel Čejka. Instalace v rámci projektu Creative Destruction je založena na přítomnosti lidí. Datové informace diváků jsou přenášeny do virtuální „suprematistické stavby“. Vzniklá architektura řetězců a biologických vazeb je projektována.

Pořadatel: DigiLab AVU v Praze a tomik_v
Podpořili: Ministerstvo kultury ČR, freerunner.cz a Akademie výtvarných umění v Praze
Mediální partneři: A2, Artyčok.TV, HIS Voice, rAdioCUSTICA, Radio 1, Radio Wave, freemusic.cz a root.cz
Ve spolupráci: Galerie AVU a AVU v Praze
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016