PARTYINFO

 

JUNGLIST UNITY

Datum konání:
06.11.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Kolbenka
DJs:
Aphrodite (uk), Futurebound (uk), Katcha, Pixie, P.No, Basetix Unity
Popis:
start 20:00, vstup 200/280 czk
Line-up:
21:00 - 22:30 P.No
22:30 - 00:00 Pixie
00:00 - 01:30 Futurebound
01:30 - 03:00 Aphrodite
03:00 - 04:30 Katcha
04:30 - 06:30 Basetix Unity
 
 
Časový line up na Junglist Unity
Futurebound: "Díky Aphroditovi jsem dnes ve hře!"
Futurebound by si teď potřeboval pořádně oddychnout: v roce 2009 s Matrixem remixoval jako blázen, vytlačil spoustu singlů ze svého labelu Viper a momentálně i celou kompilaci. O tom všem, ale třeba i o Aphroditovi, se kterým Brendan v pátek hraje na Junglist Unity, pojednává náš rozhovor.
 
Právě teď jsi byl hodně busy kvůli přípravě alba respektive kompilace Acts of Mad Men. Objevuje se na ní tvorba od lidí jako Nero, Shock One, Camo & Krooked, Metrik, Sigma, Ed Rush & Optical a dalších. Je její název nějaký druh metafory?

Jasně, všichni jsme tak trošku šílenci a Acts Of Mad Men dost možná vystihuje i to, jak se projevujeme navenek. Chtěl jsem, aby album a EP mělo nějaké téma a ne jen použít další náhodný, nic neříkající název.

Kdo je jen tak mimochodem největší šílenec z tvé partičky?

Rozhodně já! Ačkoli i ostatní kluci mají občas o pár koleček navíc.

Jaké to pro tebe bylo, když jsi album konečně vydal?

Věř tomu nebo ne, vše jsem dofinišoval teprve minulý týden. Příprava takového projektu se vždy táhne, pak váháš a vybíráš, které tracky nakonec vydáš - což je hotová noční můra, když máš tolik kvalitní muziky. Udělat dobré album neznamená, narvat ho jen peckami, ale vymyslet koncept, aby posluchače provedl od začátku až do konce. A jak tak vnímám reakce lidí, kteří už měli možnost slyšet celé CD, jsem si jistý, že se ho povedlo udělat nadčasové. A navíc... je to vždy skvělý pocit, když jdeš do velkého obchodu s hudbou kdekoli na světě a vidíš svou práci pěkně v poličce.

Můžeš ten pocit porovnat s tím, jaký se dostavil po vydání alba Universal Truth s Matrixem?


Úplně stejný, až na to, že tentokrát mě to hodně vyčerpalo - s Jamiem jsme na to byli jen dva, kdežto ohledně Acts Of Mad Man jsem musel pořešit kompletní A+R, sám makat na muzice, vybavit celou administrativu, zorganizovat výrobu... Do toho samé remixérské práce a mnoho parties - prostě hektika! A dost mě štve, že jsem na album nestihl udělat žádný vlastní track. Sice jsem jeden složil s Shock One a udělal remix, ale žádný z mých skvělých nápadů jsem nakonec neměl možnost realizovat - snad se tak stane na novém albu.

Společně s Matrixem jste nedávno udělali remix Justina Timberlake. Můžeme od vás očekávat nějakou další nedrum & bassovou tvorbu?

Jakmile bude vše ohledně alba za mnou, dám si pár týdnů volno a pak zkusím složit něco jiného - ať už house nebo cokoli. Potřebuju se rozhodně nějak občerstvit a vymanit se z drum & bassového kolotoče. Navíc Jamie momentálně pracuje na houseových peckách, které zní fakt dobře - takže jsem skutečně připraven přijít s něčím novým.

A jak si na tom s dubstepem?

Rozhodně bych ho nevydržel dát celou noc a abych byl upřímný, dubstepové tracky, co se mi líbí, spočítám na prstech jedné ruky. Ale jinak jsem pro: další žánr na scéně, který dynamicky roste...

Vypadá to že od Shangai Surprise jste s Matrixem vydali jen a pouze remixy. Proč tomu tak je?

Rok 2009 měl být původně věnován našemu novému albu, ale dostali jsme tolik dobrých nabídek, a nešlo je odmítnout. Zrovna minulý týden jsme se shodli, že to bylo dobře. Díky tomu jsme vyzkoušeli nový software a náš sound se tak zase někam posouvá. Ale teď už to budeme selektovat hodně přísně, chceme se vrhnout na album.

Universal Truth je považováno za nejlepší desku roku 2007. Není to těžká pozice, oslnit s novým? Lidé budou srovnávat, kritici čekat zázraky...

Absolutně. A právě proto jsme na něm ještě nezačali pracovat, protože oba víme, že na to teď není ten správný čas. Když už máme vydat album, musí obsahovat hymny, stejně jako nápadité kousky a skutečně cítím, že v roce 2010 to přijde - jsme teď na skvělé vlně a ve studiu nás to opět baví.

Plánuješ druhý díl kompilace na Viper a nebo se příštího alba zhostí někdo z tvého campu?

Viper se zaměří na více projektů: Plánuju vydat EPčka, alba a nadále tlačit i singly na sesterském labelu Viper V.I.P. Smlouvu na album mám zatím s Shock One (vyjde na jaře) a před tím čekejte EPčka od DC Breaks a Camo & Krooked; poté ještě Metrik a Furlonge.

Co si myslíš o novém albu Sub Focuse, hlavně nedrum & bassových tracích? Já jsem unešen...

Je dokonalé a ukazuje, jakým je Nick skvělým producentem - jeho potenciál nemá hranic. A možná nás to s Matrixem nakopne i v tom, že na novém albu dáme prostor i jiným žánrům, v tomhle bylo Universal Truth tak trošku nudné.

Vypadá to, že nejlépe se z tvých svěřenců daří dvojici Nero - obzvláště díky jejich dubstepovým remixům. Jsou tvými největšími favority nebo máš jiné?

Kluci pracovali opravdu tvrdě - skvělé vidět, že se to vyplatilo, ale jestli jsou mými favority, říct nemůžu - mám na labelu samé skvělé producenty...!

Na Junglist Unity si zahraješ s Aphroditem. Říká se, že je otcem jump upu a jedním z těch, kteří pomohli drum & bassu z plenek. Byl jsi i ty jeho fanda?

Kamaráde, Aphrodite mě inspiroval v začátcích snad nejvíc. Bicí, které používal do svých tracků, mě vychovaly. Jsem tak trochu freak na beaty a on je uměl nejlíp. Když jsem začal produkovat, snažil jsem se, aby ty mé zněly jako jeho, ale bez šance. Díky lidem jako Aphrodite a Mickey Finn jsem nyní ve hře!

V posledních letech jsi navštívil Break4Beats na Flédě, Bush v Roxy, Breakart v Retru a festivaly Let It Roll a Svojšice. Pamatuješ na všechny mejdany?

Jasně, že jo, a vždy se shodneme s Matrixem, že v této části Evropy jsme zažily jedny z těch nejlepších parties vůbec. Když mě někdo zabookuje do Čech, obličej se mi rozzáří úsměvem, protože jsem si jistý, že to bude stát za to.

Když už jsme načali tvá nejoblíbenější místa: Kam bys vzal svou rodinu nebo kamarády - lidi, kteří nejsou napojeni na drum & bassovou scénu - abys jim ukázal, jak může být tvá DJská práce krásná?

Jedno z nejkrásnějších míst je rozhodně Puerto Rico v Karibiku. Jel jsem tam s J Majikem, jedním z mých nejlepších kámošů, a nakonec jsme zůstali celý týden. Jinak vždy své rodině říkám, že bych rád žil v Austrálii - Perth, Melbourne a Sydney jsou tak skvělá města.

Kam na světě by se měli promotéři podívat na drum & bassovou party, pokud by se chtěli inspirovat?

Womb v Tokiu, Perth v Austrálii... a můj domov, Liverpool, také vždy zaválí.

 
Užitečné informace k Junglist Unity Aphrodite: Taťka drum & bassu na Junglist Unity Soutěž o 10 vstupenek na Junglist Unity s Aphrodite & Futurebound Aphrodite & Futurebound na Junglist Unity

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016