PARTYINFO

 

VERY FOREIGN AFFAIRS

Datum konání:
10.10.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Benny ILL (uk), Priapus, E.S.P., Abu, Kredenc, Prince Wilibald, Deus Ex Machina, Mr ISM (uk), more
Popis:
vstup 100 czk
Line-up:
Nahoře:

21:00-23:00 Kredenc
23:00-01:00 Abu
01:00-02:30 Benny iLL
02:30-04:00 Priapus
04:00-05:30 E.S.P.
05:30-??:?? ????

Dole:

21:00-02:00 ISM (U.K.), Prince Willibald
02:00-04:00 Deus Ex Machina
 
 
Sobotní Very Foreign Affairs v pražském Crossu
 
 
Benny iLL (Horsepower Productions, London U.K.)

Benny iLL produkuje 15 let hudbu pod různými jmény, včetně High Plains Drifter, Dub War, Kid Deli, Mack One a Bill & Ben. Píše taky hudbu s nejlepšími z dubstepové scény, včetně: Loefah, Mala, Cyrus, Hatcha, Geiom a je základním členem proslavených Horsepower Productions, kteří v současnosti opět pracují v původní sestavě: Benny iLL, Nassis, Matt Horsepower a Jay King. Benny nyní připravuje nové album pro label Tempa (únor 2010, lp/cd) vyjde mu singl na labelu Deep Medi, produkuje i Hip Hop a vokálové tracky pro komerčnější labely, nedávno mu vyšla deska na labelu Tempa Recordings (Kingstep/Dammit) a několik remixů, včetně Lee "Scratch" Perryho, Optical & Ryme Tyme a dalších, a... vyhrál spolu s Jay Kingem soutěž "King Of The Beats" (Londýn, říjen 2009), ve které mají producenti 24 hodin na dokončení skladby s tím, že si k tomu mohou koupit desky v second handu za max 20 liber.

Benny iLL je rezidentní DJ londýnské noci FWD>> a pravidelně hraje na legendárních DMZ. Od roku 1993 hrál jako DJ v mnoha zemích světa pro underground, komerční kluby i festivaly a získal si věhlas především díky unikátnímu záběru hudebních žánrů a speciální osobnosti. V Praze už hrál - v roce 2003 na první pražské dubstepové noci INTRO, v loňském roce v Crossu na noci SHQ a letos přijíždí posvětit novou noc - VFA.

Horsepower Productions (HP) jsou vedle producenta El-b považováni za tvůrce Dubstepu. Jejich první dubstepové vinyly vycházely okolo roku 2000 na labelu Tempa Records, následovalo debutové album lp/cd "In Fine Style" (2002), které je dnes považováno za dubstepovou klasiku. Vydávali další singly a druhé album "To The Rescue" a další singly a remixy, ze kterých dnes mnohé opět vychází v kompilacích mapujících kořeny dubstepové scény. HP neustále překvapují hudební kritiky a fanoušky průkopnickým přístupem k produkci a rozmanitostí hudebních vlivů... včetně UK Garage, Techno, House, Raggae, Hip Hop, Jungle, Funk and Soul a filmového zvuku.

www.tempa.co.uk/art_horsepower.html

Horní stage:

kromě Bennyho zahrají dubstep různě -

Kredenc
zahájí večer selekcí experimentálního breaku, glitche, breakstepu, deepstepu, uk funky i klasického funku a...

Abu
dubstepový hudebník, 1/2 známé Machine Funck crew
zvuk: "deepstep"

Priapus
pražský dubstepový bad boy (od 2000), organizátor mnoha dubstepových akcí v posledním desetiletí - spolu s E.S.P.im *, včetně noci Very Foreign Affairs
zvuk: "original dubstep vibe - pure gutter"

E.S.P.
hraje již deset let... house uk garage a 2step DJ... dnes hraje uk garage dubstep
*
zvuk: "broken deep dance"
www.veryforeignaffairs.com

Dolní Dubwise stage:
... všechny polohy dubu až po dubstep... zazní jamajské i UK roots, steppas, dubová world music,
francouzský elektro a experimentální dub, ale i dubstep vycházející z dubových kořenů

ISM (U.K.)
Prince Willibald
Deus Ex Machina
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016