PARTYINFO

 

BEATCASE NIGHT VOL. 5

Datum konání:
30.10.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Untold (uk), Ghonzales, Tuco (uk)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 150 czk, poté 200 czk
 
 
Páté pokračování Beatcase Night v Roxy
Klub Roxy společně s Beatcase crew v dubstepovém duchu navazují na  úspěšný loňský  mejdan s Djs Benga a Skream a na páté pokračování eklektické noci Beatcase Night přivážejí další rostoucí jméno současné dubstepové scény. Dubstepové releasy Jacka Dunninga, známého pod uměleck?m nickem Untold, mají sice datovou koncovku 08, ovšem Jackova hudební minulost sahá až do roku 1993, kdy pod vlivem ravu a nově se rozvíjejícího drum 'n' bassu začíná produkovat své první kousky. Tehdy si pouští zběsilé ravové smyčky na 33 otáček, aby se dobře zorientoval v beatové džungly, která ho tolik uchvátila a přivedla k vlastní tvorbě. 
 
V druhé půlce devadesátých let odchází Jack do producentského důchodu, který ovšem trvá jen pár let. Do hry jej opět  vrací kompilace Dubstep Allstars vol. 1 a Jack Dunning nachází v tomto čerstvém stylu pevnou půdu pod nohama. Stává se spolumajitelem labelu Hemlock, kde v roce 2008 vychází i jeho první singl Discipline. Londýnský producent a DJ se hned zpočátku dobře zapisuje a ještě ten samý rok vydává na značce Hessle Audio známé EP Kingdom, následují i releasy na jeho vlastním labelu.

Jak sám Jack v jednom rozhovoru zdůraznil, tvrdost a stokrát opakované producentské postupy nejsou v případě jeho produkce  tím nejdůležitějším kritériem. V hudbě hledá něco víc, kromě atmosféry i originální přístup k rytmice. Kromě dubstepu je jeho tvorba ovliněna i garage, UK funky nebo wonky. Letošní rok posouvá Jacka opět o několik kroků dál, kromě releasů na Hessle Audio a Hotflush se jeho track objevuje i na desce Wild Angels,  kompilované legendární Djkou BBC Radio One Mary Ann Hobbs. Untold se také opakovaně osvědčil jako zdatný remixer, jeho remix skladby The End si na svou desku vybral producent Milanese z labelu Planet Mu a v poslední době v případě remixu skladby Seamonkey na labelu Pbitch Control dokonce i berlínské tria Moderat.

Kulaté a mohutné basové linky, cit pro precizní a vyčištěnou perkusivní rytmiku a deepová atmosféra jsou charakteristikou pátého pokračování noci Beatcase v klubu Roxy.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016