PARTYINFO

 

BUBBLES VS. PULZAR

Datum konání:
02.10.2009 - pátek
Místo konání:
Olomouc - KD Sidia
DJs:
Ben Sims (Splitmusic.net, uk), Felipe (Titan, at), Michael C & Wolscha feat. Jakub strings on Violin, Ravic, Home vs Scuberman, Jeaniss vs Heaton, Jamal DJs (Nubreed.cz)
Popis:
start 22:00
Line-up:
19:30 - 21:00 Výherce idj.cz Scarpo
21:00 - 22:30 Heaton vs Jeaniss
22:30 - 00:00 Michael C vs Wolscha vs Jakub Strings
00:00 - 01:00 Felipe
01:00 - 03:00 Ben Sims
03:00 - 04:00 Michael Scuberman vs Dj Home
04:00 - 05:00 Ravic
05:00 - 06:00 Jamal Djs
 
 
 
Záverečné informace k Bubbles vs Pulzar s Benem Simsem
Felipe: "Vždycky jsem to v Čechách měl hodně rád"
Felipe patří mezi zahraniční DJe, kteří jsou v Česku již dávno jako doma. Již v 90. letech byl pravidelným hostem na brněnských halovkách a dodnes ze scény vlastně nezmizel. Na party Bubbles vs. Pulzar zahraje speciální SOL RIP set, v němž připomene klasické hitovky uplnynulých let. Nejen o tom jsme si popovídali při zajímavém rozhovoru. 
 
Pamatuješ si stále ještě svoje první hraní v Čechách?

Hmmm... Tak to tedy možná nevím. Myslím, že moje první hraní bylo v Brně, nejspíš to byl nějaký event pro Lunar, který byl v devadesátých letech velkým promotérem. A jsem si jistý, že mě to tehdy hodně bavilo, tím jsem si jistý.



Tvoje jméno bylo na tolika plakátech českých akcí, že se to nejspíš už ani nedá spočítat. Která z nich pro tebe byla opravdu nezapomenutelná?

Vždycky jsem to v Čechách měl hodně rád! Podle mě Češi o muzice hodně vědí, ale ne tak přehnaně, jako v mnoha jiných zemích, kde často jde jen o to zahrát ten největší hit. Můj názor je, že jsem u vás měl vždy vynikající kontakt s publikem a vždy jsem z hraní měl skvělý pocit.

Je něco, díky čemu máš české párty a lidi tolik rád?

Jak už jsem se zmínil, líbí se mi, že Češi tolik nepřehánějí. Mnohem víc jde o to, zahrát super set a když se tak stane, mám jejich podporu. Vlastně vždycky, když jsem u vás hrál to bylo skvělé a lidi měli tu správnou motivaci si užít. A to je to, co se počítá nejvíc.

Na Bubbles vs Pulzar párty budeš hrát SOL RIP set, tedy klasické groovy techno se spoustou hitovek z let minulých. Jaké jsou tvoje osobní vzpomínky na tu éru, kdy techno kralovalo vše párty?

Samozřejmě, Summer Of Love bylo nejlepším festivalem v téhle oblasti a to více než dekádu. A v téhle dekádě scéna vyrostla, dosáhla svého vrcholu, stala se komerční a opět začala upadat, prošla si mnoha krizemi... Na druhou stranu, když píšu tyhle věty, dochází mi, že mezi tím vším je vzájemná vazba a tím se vše vysvětluje nejlépe.

Techno se za posledních pár let hodně změnilo. Čemu ty vlastně říkáš dnes techno?

Pro mě bylo techno vždy nekomerční hudba na bázi elektronické kultury. A nemám to jen o těch či oněch labelech, nebo o rychlosti BPM, tak jako mnozí jiní. Ovšemže také dnes sám sebe považuji za techno Dje, ale díky všem těm podstylům a novinkám myslím, že jsem už spíš tech-house Dj, než klasický techno DJ, jak to lidi mají fixované. Ovšem, když nějaký skutečně tech-house DJ uslyší můj set, bez váhání řekne: To je techno! Takže je to trochu komplikované... Osobně jsem nikdy neměl moc rád škatulkování. Vždy hraju kvalitní hudbu pro lidi a pokaždé se snažím přijít s něčím novým. Nemám moc rád provařené hity, tudíž myslím, že jsem schopen vytvořit skvělé momenty ve svém setu jinými prostředky a především tehdy, když lidé přijdou si poslechnout dobrou a novou muziku, a ne jen ohrané hity z MTV. Ve finále jsou nakonec lidé vždy spokojeni...



Když srovnáš různé evropské země, jak to vypadá s taneční scénou? Kdy vidíš, že vše funguje a kde naopak?

Ekonomická krize tvrdě zasáhla všude! A samozřejmě i taneční scénu. Možná později, než ostatní odvětví, ale o to silněji. Sponzoři už nedávají skoro žádné peníze, lidé se nechodí bavit tak často, a rozhdoně jich není tolik jako dřív. Přesto honoráře DJů. cena za produkci, promotion a tyhle věci je stejně vysoká, ne-li vyšší. Takže pro ty, kdo žijí s taneční scénou je to nyní velmi těžké. Na druhou stranu takovéhle situace jsou dobré, protože vyčistí scénu a zůstanou jen ti opravdu dobří.

Být Djem je pro tebe spíš hobby. Pověz nám něco o tom, co opravdu děláš?

Samozřejmě, je to moje vášeň! Miluji hudbu a je to pro mě klíčová motivace. Ale poté, co jsem byl 16 let hlavně Djem, se nyní koncentruji na věci, kterém umím opravdu nejlíp a mám z nich největší užitek. Mám velmi dobře rozběhnutý event marketing a booking skupin a DJů, moje společnost se jmenuje Titan International. Jsme odpovědní za většinu velkých akcí s obrovskými rozpočty v celém našem regionu, od Maďarska, Rakouska po Srbsko. Nebudu je tu všechny jmenovat... Však znáte největší párty v Maďarsku nebo Rakousku. Také jsem se oženil, dříve nebo později bych chtěl miminko, přestěhovali jsme se do nového domu. Prostě už nemůžu jezdit hrát 120 x za rok... Bylo to skvělé, a stále ještě hraji třeba 70x ročně, ale můj rodinný život se pro mě stal stejně důležitým. Myslím, že jsem našel vhodnou balanci jak to vše spojit.

A samozřejmě, jak jsi na tom s novo produkcí?

Moje poslední desky vyšly na labelu Deep Dish, Yoshitoshi Records a Felix da Housecat si dva moje tracky vybral na Global Underground kompilaci. Od té doby jsem ale neměl moc času na novou produkci, léto pro mě bylo plné práce na velkých festivalech. Taky mi nedávno vyšla deska na labelu Olivera Koletzki, Hell Yeah. Až nyní v září jsem se na pár dní zavřel do studia a nachystal nové tracky, takže je jisté, že budu mít brzy další dvě vydání. Stejně tak jako stále hraju mezinárodní akce, tak i 2 či 4 desky za rok vydat zvládnu. Rád bych dělal víc, ale mám tolik důležité práce, a den má taky jen 24 hodin...

Co se ti vybaví jako první, když se řekne: Ben SIms?

Mistr Drum-Techno stylu! Ben je super přátelský člověk a pro techno toho udělal jako jeden z nejvíc. Byl jednou z hlavních osobností techna, hlavně té drummové části na konci 90. let. Pak jsem o něm pár let mnoho neslyšel, ale co vím od lidí, stále je skvělý DJ a bavič. Sám jsem zvědaný, jak si s ním v pátek zahraju!

A co očekáváš od páteční Bubbles vs Pulzar párty?

Dobré chvíle s kamarády a přáteli, a doufám, že nějakého toho panáka dobré whisky!
 
Pulzar vs Bubbles už se blíží mílovými kroky Heaton a Jeaniss v rozhovoru k akci Bubbles vs. Pulzar Začíná nová éra party Bubbles!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Video z Bena Simse na Bubbles vs Pulzar
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016