PARTYINFO

 

ETNOFEST 2009

Datum konání:
29.08.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - park Podviní
Live:
Duchess and the Kittens, Marracash Orchestra, All Star Refjúdží Band, more
Popis:
start 14:00, konec 22:00, vstup zdarma
 
 
Etnofest - festival plný exotických vůní
29. srpna 2009 se od 14 hodin opět po roce zaplní vysočanský park Podviní milovníky exotické kuchyně, hudby a tance i netradičních výrobků, které jinde neseženete. Poslední prázdninovou sobotu zde vypukne 5. ročník multikulturního festivalu Etnofest pořádaný městskou částí Praha 9. Na festivalu, kam je vstup zdarma, se představí cizinci i menšiny žijící v České republice a letos vystoupí i kapely ze zahraničí. Kromě muziky, tanečních vystoupení, divadla i módních přehlídek, láká i bohatý doprovodný program, celofestivalová hra pro děti a mnoho soutěží pro všechny. Vyhrát můžete dokonce i týdenní pobyt v Dominikánské republice.
 
Letos se Etnofestu zúčastní rekordních dvacet národností, které se představí každá v samostatném stanu. Zde si můžete nejen koupit krásné výrobky či oblečení, ale také se například zúčastnit čajového obřadu, naučit se malovat kaligrafii, nechat se strhnout africkými rytmy v bubenickém workshopu nebo si nechat vytvořit tradiční účes z Mali. Exotické tržiště nabídne také exotické občerstvení v podobě mnoha jídel či nápojů, které jinde neochutnáte. Své kuchařské umění předvedou mistři oboru například z Indonésie, Afriky, Kalmycké republiky, Ruska nebo Japonska.



"Jsme rádi, že se právě u nás ve Vysočanech může jednou ročně představit téměř celý svět. Na akci se návštěvníci seznámí s kulturou národnostních menšin, které žijí mezi námi, nejen zde v Praze 9, ale i v celé České republice," říká radní deváté městské části Adam Vážanský. I letos myslí organizátoři na děti, na které čeká zábavné odpoledné plné soutěží, her a výtvarných aktivit. Navíc je pro ně připravena celofestivalová hra "Za hodinu kolem světa" o pěkné ceny od společností NeoLuxor a Bonaparte, při které se pobaví i leccos dozví o blízských i vzdálených zemích. Soutěžit na festivalu mohou ale i rodiče. Výherce si odnese poukaz na týdenní "all inclusive" pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém hotelu v Dominikánské republice.

Hlavní program probíhá na pódiu, kde se během odpoledne a večera vystřídají desítky vystupujích doslova z celého světa. Jmenujme alespoň Duchess and the Kittens, skupinu divokých soul-blues muzikantů, kteří tíhnou ke klezmerovým hudebním prvkům. Z Německa k nám zavítá originální formace Marracash Orchestra, jejichž jedinečná hudba oslavuje mnoho vlivů z celého světa. Můžete se těšit na jedinečný mix žánrů, stylů i hudebních inspirací od Alžíru po Balkán. Nebudou chybět ani české hvězdy world music All Star Refjúdží Band ve kterém účinkují vedle profesionálních umělců uprchlíci a cizinci žijící v České republice.

Kromě večerních koncertů ale čeká na návštěvníky mnoho dalších vystoupení: například Dominikanská show plná rytmů merengue a bachaty, hra na japonskou flétnu šakuhači, tance indonéské, ruské, kalmycké, romské nebo lidové písně z Ruska a Moldávie. Festival zakončí ohňová podívaná.

PODIUM

14:00
ROMODROM – dětské taneční vystoupení
ALL STAR REFJÚDŽÍ BAND – transkulturní hudební nakládačka
LAMA DE BELIG – taneční vystoupení z Kalmycké republiky

15:00
RUSKÉ PÍSNĚ – pěvci v doprovodu harmonikáře
CIKÁNI JDOU DO NEBE – dětský taneční soubor
VLASTISLAV MATOUŠEK – japonská flétna šakuhači

16:00
DOMINIKÁNSKÁ SHOW – merengue, bachata
DRUM CIRCLE – exhibice bubnování
ALL STAR REFJÚDŽÍ BAND – transkulturní hudební nakládačka

17:00
WARDAH AL SHAREEFA – tance orientu
DRUM CIRCLE – exhibice bubnování
PREOBRAŽENIJE – ruské tradiční písně

18:00
RODICA STAGERESCU – lidové písně Moldávie
VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽÍ
DOMINIKÁNSKÁ SHOW – merengue, bachata

19:00
KARSIDDI RANTIMINPUTRO – indonéský paví tanec
ALL STAR REFJÚDŽÍ BAND – transkulturní hudební nakládačka
 
19:30
DUCHESS AND THE KITTENS – blues/ jazz/ klezmer

20:45
MARRACASH ORCHESTRA – etnická všehochuť od Alžíru po Balkán

21:45
INFINITOS – ohňová show

DĚTSKÝ PROGRAM
Dětská soutěž „Za hodinu kolem světa“- o pěkné ceny od NeoLuxor a Bonaparte
Výtvarná dílna, soutěže a hry ve spolupráci s Centrem volného času a Domem dětí a mládeže Prahy 9.

WORKSHOPY PRO KAŽDÉHO
Drum Circle – bubenický workshop, africká výtvarná dílna, japonská kaligrafie a origami, tradiční čínská medicína.

ETNOTRŽIŠTĚ
Výrobky z chráněných dílen z Afriky, módní etno-doplňky, fair trade výrobky, tibetská trička, hudební cédéčka... Vše, co jinde nekoupíte

OBČERSTVENÍ
Pochoutky africké, bulharské, čínské, dominikánské, indonéské, japonské, kalmycké, moldavské, romské, ruské, vietnamské a z dalších zemí. Čajovna, kavárna i vodní dýmky. Zanzibar – koktejly celého světa. Mold Vin - moldavská vína.

Kde je park v Podviní?
Praha 9, Vysočany
(ohraničen ulicemi Podvinný mlýn a Rubeška)

Doprava
metro "B" Českomoravská, Vysočanská
tram. 15 a 19, zastávka Poliklinika Vysočany

ANOTACE VYBRANÝCH INTERPRETŮ

Duchess and the Kittens je skupina divokých soul-blues muzikantů, kteří tíhnou ke klezmerovým hudebním prvkům. Posluchači z celé Evropy se zamilovávají do mocného, hypnotického hlasu Vévodkyně Duchess a nekonečné energie jejich Koťátek Kittens. Klasické pecky a bizarní autorské písně vás přimějí k tanečnímu šílenství i ke zpěvu. Výborná zábava pro všechny!
www.myspace.com/duchessandthekittens

Marracash Orchestra uvádí směsici hudebních stylů z celého světa. Se svými nezkrotnými rytmy a neomezenou energií, Marracash Orchestra z německých Drážďan míchá zvuky které jsou zdánlivě nekombinovatelné. Jejich jedinečná hudba oslavuje mnoho geografických a stylových vlivů z celého světa. Hrají podle zásad: Mix it Up, meshing Rock, Dub, Balkan, Punk, HipHop, Reggae, Funk, Tango, drum'n'bass, Ska, Jazz, hits a dalších. Marracash Orchestra uvádí čerstvé, jedinečné tóny, které nemají hranice.
www.myspace.com/marracash
www.marracash.info

All Star Refjúdží Band vznikl jako součást představení Divadla Archa, ve kterém účinkují vedle profesionálních umělců uprchlíci a cizinci žijící v České republice. Režisérka představení Jana Svobodová pozvala amerického hudebníka Michaela Romanyshyna, aby pro toto představení vytvořil kapelu a složil muziku, která by odrážela rozmanitost hudebních kultur. Představení Tanec přes plot mělo premiéru v březnu 2008 v Divadle Archa. All Star Refjúdží Band již krátce po premiéře získal četná pozvání k samostatnému vystupování. Dnes má tento multikulturní band za sebou sérii úspěšných koncertů na hudebních festivalech.
www.myspace.com/allstarrefjudziband
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016