PARTYINFO

 

LILY ALLEN

Datum konání:
30.10.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - SaSaZu
DJs:
Make Music
Live:
Lily Allen (uk)
Popis:
start 21:00, vstup 1100 czk, vip 1900 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Před Lily Allen vystoupí Cartonnage + afterparty s Leošem Marešem
Popová princezna Lily Allen v Praze!
Nová popová star, módní návrhářka a ikona současného vkusu, polická aktivistka, oblíbená kořist paparazziů, exhibicionistka, vládkyně MySpacu, upovídaná bloggerka, princezna. Plná protikladů, ale na podiu nepřekonatelná – Lily Allen, zpěvačka a textařka, která ve svých 24 letech uhranula nejen ostrovní popovou scénu.
 


Určitě by se k přívlastkům dalo přidat i usměvavá, protože to byl právě singl Smile, kterým o sobě dala hlasitě vědět a který se pohodlně usadil na první příčce UK Single Chart 2006. Tentýž rok vydala své debutové album Alright, Still s hity jako LDN a Littlest Things, které se drželo v UK Album Chart neuvěřitelných 69 týdnů. Nominace v kategoriích nejlepší britské album v rámci BRIT Awards a nejlepší nový umělec/umělkyně v rámci cen MTV byly jen potvrzení toho, že když si v roce 2005 založila profil na MySpace a začala lidem k poslechu nabízet své demo LDN, tak že to myslí s hudební kariérou opravdu vážně. Tento rok vydala nové album s názvem It's Not Me It's You, z kterého už do hitparád vystartovaly singly Not Fair, The Fear a Fuck You. V návaznosti na to se Lily Allen chystá na evropské tour, jehož součástí bude i její první vystoupení v ČR.

30. října 2009. poctí Lily svou návštěvou pražský klub SaSaZu. V předprodejní síti Ticketpro je k zakoupení prvních 500 kusů vstupenek za 1100czk a lístky do VIP galerie za 1900czk. Uvádí SaSaZu ve spolupráci s Pink Dot.





Lily Allen / bio

Lily Rose Beatrice Allen se narodila v roce 1985 v Hammersmith (západní Londýn) jako dcera filmové producentky Alison Owen a herce Keith Allena. Už od dětství ji svět kolem ní nutil vydobýt si své vlastní místo na slunci, což nebylo rozhodně na škodu. Do svých patnácti let doslova procestovala 13 různých škol. A nutno dodat, že z některých byla vyloučena za přestupky. V tu dobu začala také psát první hudební texty, které zaujaly drumandbassovou producentskou dvojici Future Cut z Manchesteru a použili je i do svých skladeb. První kontrakt přišel od Warner Music v roce 2002, byl však příliš svazující a cestu, kterou Lily ukazoval byla výhodná jen pro label. O tři roky později se upsala labelu Regal (Parlophone) a otrávena hlemýždím tempem hudebního průmyslu začala posílat demo nahrávky na vlastní MySpace profil, kde si vytvořila za krátkou dobu obrovskou fanouškovskou základnu. Tento pozoruhodný příběh neunikl v březnu 2006 magazínu The Observer, který jí věnoval delší článek. O dva měsíce později už se objevila na titulní straně.

Na vlnu této internetové popularity vsadilo Radio One a nasadilo track LDN do vysílání. Na lis se dostala první vinylová edice tohoto singlu. Podobně tomu bylo i s prvním albem Alright, Still, které vyšlo dva dny před CD verzí, taktéž na vinylu. Růst popularity této mladé zpěvačky nabíral závratné až hysterické tempo. Tisk, rádia i televize se snažily přinášet zprávy o novém popovém talentu ze všech možných úhlů pohledu, což mediální zájem jen a jen posilovalo. Se singlem Smile, jehož houpavou ska melodii měli na svědomí už v roce 1968 The Soul Brothers's v songu Free Soul, přišly další body v hitparádách a automatické nasazení do playlistů a do vysílání mainstreamových televizních stanic. Zároveň se dostal do éteru i singl LDN. Kde kdo by se teď pousmál nad tím, že první náklad tohoto singlu byl pouhých 500 kusů černých desek.

Lily propůjčila svůj hlas také do skladeb svých kolegů (Williams, Dizzee Rascal and Basement Jaxx…) a nazpívala i několik cover verzí (Kaiser Chiefs, The Kooks, The Pretenders, Blondie…) Není náhoda, že při vyhledávání jména „Lily Allen“ vás vyhledávače zahltí opravdu všemi detaily. MySpace, blogy, Facebook, Twitter, Last.fm, Bebo…, Lily je prostě všude. V roce 2008 dostal její blog od NME (New Musical Express) nominaci v kategorii Best Band Blog. Za celý rok 2008 se stala pátou nejnavštěvovanější hudební umělkyní na MySpace, těsně za Amy Winehouse a skupinou Coldplay. Se svojí návštěvností profilu čítající 32,3 milionu přístupů však bez obav nechává daleko za sebou i takovou Madonnu (21,9 mil.). Možná se tak jednou stane i v prodejnosti desek.
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016