PARTYINFO

 

CZECHPOINT 11

Datum konání:
18.09.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Techno stage – Pavel Krejdl, Skillz Brothaz, Monotype, Sidecar & Zviry, Wector
Drum´n´bass stage – Babe LN, Eddrum, Danko, Frock & Inspecta, Broda
Breakbeat stage – Kaplick & Saku, Brada, Electrom & Zwooky, Meela, Sety.cz DJ contest winner
Mash UP Funk chill-out stage – Teskko & Brat Mat (pl), Bica, Wector, Goldstar, Chochacz & Marie (live vocals)
Info:
http://www.czparty.cz
Popis:
start 21:00, vstup předprodej 100 czk, na místě do 23:00 150 czk, poté 170 czk
Line-up:
Techno “Techno.cz” stage

21:00 – 22:00 WECTOR
22:00 – 23:30 MONOTYPE
23:30 – 02:00 SIDECAR & ZVIRY
02:00 – 03:30 PAVEL KREJDL
03:30 – 06:00 SKILLZ BROTHAZ

Drum´n´bass “Poslouchej.net” stage

21:00 – 22:30 BRODA
22:30 – 24:00 DANKO
00:00 – 01:30 BABE LN
01:30 – 04:30 FROCK & INSPECTA
04:30 – 06:00 EDDRUM

Breakbeat “Sety.cz” stage

21:00 – 22:30 MEELA
22:30 – 24:00 OMEK
00:00 – 02:30 KAPLICK & SAKU
02:30 – 05:00 ELECTROM & ZWOOKY
05:00 – 06:00 BRADA

Mash UP Funk “Rádio 1″ chill-lout stage

21:00 – 22:30 BICA
22:30 – 24:00 CHOCHACZ & RICH FD /saxofon/
00:00 – 01:00 WECTOR
01:00 – 04:00 TESKKO & BRAT MAT /PL/
04:00 – 05:00 GOLDSTAR
 
4 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
CzechPoint - poslední informace a line up
Skillz Brothaz: "Přivezeme pořádnej nejaktuálnější hudební mlask!"
Už tento pátek 18. září se v klubu Abaton odehraje další pokračování multižárnového mejdanu CzechPoint, na kterém bude ostré tempo hlavní Techno „Techno.cz“ stage diktovat mimo jiných i plzeňské duo Skillz Brothaz. Tento „dvouhlavý“ projekt založili v roce 2007 dlouholetí kamarádi DJ Mind a DJ Drex a abychom vám je před blížícím se mejdanem trochu více představili, poskytli nám krátký rozhovor.
 
Ahoj kluci! Díky, že jste si na náš rozhovor našli chvilku a pojďme rovnou na otázku numero uno. Vždy, když si k rozhovoru přizvu nějaký ten „vykutálený páreček“, zajímá mě, co ho vlastně svedlo dohromady. Takže jak tomu tedy bylo u vás dvou? Jste kamarády už od mladí, nebo jste se potkali až díky hraní a jednoduše jste si„sedli“?

Ahoj, no my dva jsme to měli lehčí v tom, že se známe už od základní školy. O pár let později jsme se začali hodně vídat na parties, kde jsme hráli, takže jsme oba věděli, co každý hraje a znali svojí hudbu. A v roce 2007 nás po cestě z jedné akce napadlo zkusit zahrát spolu a shodou náhod rovnou vymysleli jméno pro náš projekt. Stačily dvě hraní - poprvé "pinčes" na střídačku po desce a podruhé rovnou 4 gramce a 2 mixy - a věděli jsme, že se hudebně dobře doplňujeme, což byl důvod, proč jsme u toho zůstali a baví nás to dodnes. Jednoduše stejnej feeling.



Jak máte rozděleny vaše role během setu a jak konkrétně vlastně vypadá vaše sestava, z které hrajete?

Oba máme stejnou roli – rozsekat to tak, aby to mělo hlavu a patu :-) Ještě donedávna v naší sestavě byly i gramce, ale dnes už ne. Máme rádi vinyly a dlouho nás to z nich bavilo (a baví pořád, když si občas dáme retro gramo set :-) ), ale technologie a možnosti jdou dopředu a my chceme taky. Takže Mind používá 2 svoje CD playery s efekty a smyčkami a mix a Drex laptop s Abletonem, díky kterému má široké možnosti editace skladeb a možnost hrát napůl LIVE, což znamená vlastní vydaný i nevydaný materiál - tracky a loopy - spolu s cizími skladbami, většinou upravenými po svým, a k tomu druhý mix propojený s prvním. Během samotného hraní se to nesnažíme každý rvát bezhlavě na maximum, ale dávat dohromady energický celek.

Připravujete se nějakým zvláštním způsobem na svá společná vystoupení, nebo prostě jen improvizujete? Chodíte si třeba taky během týdne někam zatrénovat a vymýšlet „psí“ kusy?:)

Vyloženě se nepřipravujeme, když nepočítám klasické nakupování a skládání nových tracků. Zhruba jednou týdně se sejdeme doma a zahrajeme si, abychom zjistili, jak nový materiál zní a buď to zdrbeme a upravujeme, nebo jsme spokojený, což je naštěstí ten běžnější případ. :-)

Hlavním stavebním kamenem vašich setů je klubové techno v jeho nejrůznějších podobách. Vím o vás ale, že každý inklinuje i k jiným příbuzným stylům, ba dokonce i k rytmům zlámaným. Snažíte se tedy tyto hudební styly navzájem kombinovat nebo je to čistě jen o nekompromisní techno masáži?

Nevím, jestli je to tak nekompromisní, ale spíš se jako Skillz Brothaz věnujeme klasickému rychlejšímu technu bez toho, abychom tam tahali to svoje. Jedině tak má pro nás ten projekt smysl a určitou unikátnost a není to hudební "mišmaš". Takže Drexovo minimal techno a Mindovo breakbeat a deep house zůstane zatím pouze každého záležitost. Skillz mají svůj zvuk.

Nastal ve vaší společné kariéře okamžik, kdy jste si nějak zásadně vjeli do vlasů a řekli si, že si každý radši půjdete svou vlastní cestou? Nebo že byste byli takový ten „dokonalý pár“?:)

Do poradny jsme naštěstí ještě nepotřebovali :-) Určitě jsou jednou za čas chvíle, kdy si jeden o druhém pomyslí "no to se snad po**al" :-)), ale většinou je to v klidu, i díky podobným názorům a pohledům na věci.

Oba dva jste se v minulosti zúčastnili různých djských kontestů, ve kterých jste byli poměrně hodně úspěšní! Pochlubte se nám malinko a prozraďte. Poznamenalo to zásadním způsobem vývoj vaší další kariéry a pomohlo vám to se více prosadit?

Drex: Za sebe můžu jmenovat třeba LIVC/BASSLINE CUP v roce 2003, kde jsem skončil druhý a možná mi trochu pomohl, že se o mě dozvěděli lidi ze scény. A pak nemůžu opomenout letošní soutěž o hraní na akci IMPERIUM, kterou jsem vyhrál se svým minimal technem, a jsem za to rád, poznal jsem nový fajn lidi a kolegy. Jinak jsem nikdy do takových soutěží nešel s tím, abych vyhrál, spíš jsem to bral jako srandu a nic od toho nečekal. A hlavně jsem se nikdy nikam necpal, což mě možná dodnes brzdí, ale zas mám čistý svědomí. Preferuju spíš na sobě makat a buď to přijde, nebo ne.

Mind: V roce 2005 jsem skončil na druhém místě v soutěži Dj Champ. Tehdy byl tento kontest pozicován jako jeden z nejprestižnějších dj kontestů pro začínající djs u nás a na Slovensku, takže druhé místo mi tenkrát udělalo opravdu radost a zase to nakoplo o kus dál. Radost z umístění jsem měl také, protože v porotě byla spousta osobností ze scény, které dodnes respektuji Pav, Gary S., Spyro, Nika 77 atd.

Oba dva se pohybujete na české alternativní scéně již pěknou řádku let. Asi se bohužel shodneme, že techno už u nás není tolik populární jako dříve, a tak jak často vlastně hrajete? Pořádáte taky i vlastní akce, abyste si k více hraní pomohli?

Techno možná teď není nahoře jako před pár lety, ale podle mě to je přirozený vývoj. Jednou jde jeden styl nahoru, jako v současnosti DnB, pak zase trochu spadne a nahoru jde jiný. Techno tu bylo, je a bude. A věřím, že se ta vlna techna vrátí. Hudba se vyvíjí, takže pochytí nové postupy a prvky, ale ten základ tu vždycky bude. Ve světě i u nás je spousta lidí, kteří se technu věnují a posunují ho dál. Jako Skillz hrajeme průměrně 2x měsíčně. Pokud do toho započítáme i akce každého zvlášť, tak je to zhruba 4x měsíčně hraní pro každého, ale není to pravidlo. Vlastní akce taky pořádáme, jako hlavní bych asi jmenoval Undergroundcity Session, kde aplikujeme vlastní pohled na hudbu a podle toho vybíráme hosty. Krom české špičky jsme měli loni jako hosty dva holandské techno DJs. Doposud byla akce koncipována jako multižánrová, tedy 3 stage – techno, DnB jako hlavní a chillout/house/minimal/breakz jako odpočinková stage. Akce děláme spíš proto, abychom ukázali, jaká hudba nás baví, viděli se se známými a dovezli zajímavé hosty, které si návštěvníci užijou, než abychom si zaplnili položku v dates :-)

Na začátku roku 2008 jste společně s djem Beewizem stáli u zrodu nového info serveru Undergroundcity.cz, který mapuje naši domácí taneční scénu a pod jehož patronaci patříte. Můžete nám ho tedy trochu blíže představit?

Jasně, nápad byl už minimálně rok předtím, chtěli jsme vytvořit něco odlišného oproti současným serverům, alespoň v našem regionu. Nechtěli jsme být další server, kde lidé najdou denně tuny PR zpráv a bannerů na komerční mega akce. Server spíš zaměřuje a mapuje hudbu, které se sami věnujeme. Pro nás mají cennost spíš vlastní články před PR, což je kolikrát těžké, ale děláme, co se dá. Snažíme se podporovat nízkorozpočtové nebo nadšenecké akce, které jsou nám blízko, a které nemají na placené reklamy na "velkých" webech. Na Undergroundcity naleznete krom článků také MP3 sety, videa, recenze, fotoreporty, partylist a v neposlední řadě booking. Vše, jak jsme zmínili, musí zapadat do toho našeho hudebního cítění, což neznamená, že jsme vůči ostatním stylům odměřeni, jen má vše své hranice :-) Rozhodně nechceme být komerčním webem pro všechno. Snažíme se mít svůj vlastní styl. Vychytávky se snažíme pořád vymýšlet, nedávno jsme spustili opravený design webu s mnoha rozšířenými funkcemi, jako je např. přehrávač u MP3, sdílení článků atd. Teď plánujeme velký redesign booking sekce a plánů do budoucna máme dost. Jen ten čas... :-)

Mé závěrečné dvě otázky už budou směřovat do blízké budoucnosti. Můžete nám tedy nejprve prozradit vaše plány a vize do budoucna, co se hraní týče?

Drex: U mně se teď vše točí kolem vlastní produkce. Za tento rok se mi povedlo na pár labelech vydat docela dost věcí, některých i celkem úspěšných. Do konce roku mi konečně vyjde track na zahraničním techno labelu - docela známém chorvatském RELDZ Rec. a doufám, že mi tohle tempo vydrží :-) Chceme společnou produkci pod hlavičkou Skillz Brothaz a jednou bychom rádi hráli převážně vlastní hudbu LIVE.

Mind: V nejbližší době určitě produkce a snažit se naše sety více a více zdokonalovat. Co se týče skládání u mě, tak je to složitější. Spousta djs třeba na tyto otázky odpovídá, že není čas, není prach atd. Já myslím, že to zase až tak není extra o tom vybavení a čas by si člověk měl najít vždycky, pokud ho něco baví. Já sem na skládání potřeboval hlavně vnitřní klid a vnitřní klid člověk získá, když se mu podaří nějaké věcí a napětí tím odpluje. Takže ta doba se konečně nachýlila a sem za to rád. Co se týče hraní tak se snažit dál sledovat aktuální breakbeatové novinky a v poslední době sem se hodně ponořil do Detroitu. Pravé detroit techno je podle mě styl, který nikdy nevymře. Miluju Deepový věci!

No a pokud to nemá být překvapením, můžete říci, co speciálního si pro rozmazlené pražské publikum do Abatonu chystáte?

Přivezeme pořádnej nejaktuálnější hudební mlask snad i pro ty nejrozmazlenější. Pokud máte rádi techno, bude to zábava :-)

Takže kluci držím palce, ať se vám oběma moc daří a na úplný závěr, pokud chcete, můžete cokoli vzkázat vašim fanouškům a návštěvníkům našeho pátečního mejdanu…

Díky moc. Vážíme si lidí, kteří muziku poslouchají i srdcem a zdravíme je. Ti ostatní si snad alespoň party užijou. Vydáme ze sebe maximum.
 
Pozvánka na Drum Affection a CzechPoint CzechPoint 11 - první informace o line upu

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Czech Pointu v Abatonu od Čéši
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016