PARTYINFO

 

HIGH JUMP 2009

Datum konání:
31.07.2009 - 01.08.2009
Místo konání:
Hřiměždice - žulový lom
DJs:
Katcha & MC Jakob, P.no, Orion, Mike Traffik, Robot, Freaky, Schwa, Lucas Hulan, Braun, Macio, Katie, Subgate, Rescue, PC, Joseph Kari, Sajmon, Deepchild (aus), Roland Van Den Toorn (de), more
Live:
Apple Juice, Fast Food Orchestra, Maradona Jazz, Orikoule, Skyline, Jazzass
Info:
http://www.highjump.cz
Popis:
vstup 350 czk
Line-up:
Pátek / Friday 30.07.2010

21:00 - 22:00 DJ T9 (Jackin Lovers)
22:00 - 23:30 LUMIERE (Buddha Bar, Nightphunk)
23:30 - 00:30 LUCAS HULAN (Nightphunk, Roxy Prague)
00:30 - 01:30 YOKOO (AFFIN, BEEF REC. - Australia)
01:30 - 03:00 RESCUE (Pure Rhythm)
03:00 - 04:00 DJ SMACK (Ice Cream Boyz)

Sobota / Saturday 31.07.2010

21:00 - 22:00 SUBGATE (Beefphunk, Creative)
22:00 - 23:00 BRAUN (Nightphunk)
23:00 - 00:00 MARTIN HABERLAND (Music Is Everything - SK)
00:00 - 02:00 NATASZA & OSCARSIX (Pe! Music - Vienna)
02:00 - 03:00 LUCAS HULAN (Nightphunk, Roxy Prague)
03:00 - 04:00 PINP PONG - ALL NIGHTPHUNK DJS
 
 
Deepchild: "Všechno nové je pro mě zajímavé"
Již tento víkend proběhne High Jump 2009. V rámci akce zde vystoupí řada DJs a jedním z nich je i australský producent Deepchild, se kterým vám přinášíme zajímavý rozhovor. Více již pod nadpisem. www.highjump.cz
 
Ahoj Ricku, poslední dobou hodně cestuješ. Kde jsi byl naposled?

Byl to velmi náročný rok, ostatně jako vždycky. Jsem velmi potěšen, že jsem měl možnost hrát v Japonsku, Kanadě a Spojených Státech. Také jsem hodně hrál v Německu a v Anglii, kde v poslední době napůl žiji. V řijnu se vracím do USA - San Franciska, kde jsem našel takový svůj druhý domov. Mám tam spostu nových fanoušků a obdivovatelů. Moc mě baví hrát pro fanoušky Hip Hopu, Crunku a Dubu stejně jako berlínské technaře. Nyní jsem v Anglii, po High Jumpu mizím na 3 týdny do USA a Kanady, kde budu hrát hlavně na vetších festivalech. Opravdu si momentálně nemám na co stežovat… I love it!



Navštívil jsi hodně míst a zemí. Co by jsi nazval jako opravdový ráj elektronické hudby?

Země zaslibená neexistuje. Prestože Berlín ma skvělou scénu, tak není perfektní. V Berlíně je obrovská konkurence a jen velmi težko se získavají bookingy v exclusivních klubech jako Panorama bar. Musím ale říci, že Berlín je moje nejoblíbenější místo co se tyká hraní a požitku spojeného s Djingem. Je tam spousta klubů a hudebně vzdělaných lidí, kteří rádi objevují nové styly a směry. Další plus je levný nájem a vysoká životní úroveň… Moc jsem si oblíbil Vancouver. Je to sice ospalá díra, ale je tam spousta prostoru k nejrůznějším hudebním experimentům mimo zajetá klubová pravidla. Kalifornie je další moje oblibené město. Lidé jsou tam otevření, drží při sobě a podporují “tu správnou věc”. Je to taková komunita spravně naladěných lidí. Pro mě je hudba často spojená právě s takovými komunitami. Bez nich hudba ztrací sve kouzlo a lidé entuziasmus. A právě to se mi libí na Menchesteru. V tomto jsem takový starý hippie.

V Čechách jsi delší dobu nehrál a pokud vím posluchači tě ještě neměli možnost slyšet na pořádném open air festivalu. Těšíš se na High Jump – festival, ktery spojuje extremní sport a hudbu?

Všechno nové je pro mě zajímavé. Na podobné akci jsem ještě nehrál a musím řict že jsem nadšený. Jsou to již dva roky co jsem hrál v Praze naposledy, a protože scéna je v Čechách relativně malá vidím to jako dobrou zatěžkávací zkoušku. Moc rád hraji ve zvlaštním prostředí jako je High Jump. Jsem velký fanda Jogy a moc rád sleduji sport, kde se davá prostor jak kreativitě tak disciplíně. Jen při tom nesmím zapomenout sledovat gramce a mixak ;)

Co od tebe máme čekat na High Jump festivalu?

Určitě budu hrát muziku, která se k takovéto akci hodí. Tedy deepchildovsky šlapavý house se smyslem pro humor okořeněný syrovými beaty pod vlivem disca, haha. Posledni dobou mě nebaví hrát moc seriozní a rovné sety. Hudba musí neustále překvapovat a hopsat. Hlavně aby se to líbilo slečnám – to je moje pravidlo! Rád hledám tracky, ktere jsou neobvykle a často neznámé, ale zajimavé, místo stahovaní top 10 žebříčku.

Co plánuješ do budoucna? Nějaké zajimavé tours, releasy či spolupráce?

Děje se toho opravdu hodně. Právě mi vyšlo EP Stripjoint Mathematics, které sedí na Beatportu v top 30 již měsíc. Další EP vydavám na labelu Katoo Music. Jmenuje se Midwest Booty a bude v deephousovém rytmu. Také vydavám dubstepový vinyl na SubContinental Dub records a techno vinyl Knob Farm na Breakout Audio (UK). Dále pracuji na hodně remixech. Například pro d:ream – mainstreamovou UK kapelu z devadesátých let. Moc mě baví pracovat na popových věcech. Jinak v září se chystám do Kanady/USA a také mě čeká australská tour od listopadu do února. V březnu budu zpět v Berlíně, kde budu příštích pár let žít. Sledujte muj facebook a web www.deepchild.com - tam najdete veškerou propagandu!
 
High Jump 2009 začíná v pátek Orlando Duque: "Nejdůležitější věc v cliff divingu je bezpečnost"

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016