PARTYINFO

 

PUDING PANI ELVISOVEJ (PPE)

Datum konání:
21.05.2009 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - XT3
DJs:
Fero (sk)
Live:
Puding pani Elvisovej (PPE)
Popis:
start 20:00
 
 
Puding Pani Elvisovej se po roce vrací do Prahy
Pražsko-slovenský label Starcastic do Prahy pravidelně dováží mladé projekty našeho východního souseda. Po vydařeném vystoupení taneční naděje Foolk se dnes do žižkovského klubu přijíždí podívat Puding Pani Elvisovej (PPE), nejslibnější kapela zábavného slovenského popu.
 
První loňské červnové Free Mondays v Roxy i přes vlažný začátek dokázaly, že PPE má v Praze slušnou posluchačskou základnu. Na faktu, že převážnou část davu pod pódiem tvořili slovenští vysokoškoláci studující u nás, však bylo zřejmé, že český posluchač se o mladou slovenskou scénu příliš nezajímá. Uvidíme, jak bude vypadat dnešní složení publika v XT3, ale velké změny od posledního koncertu v Roxy se asi nedají čekat.

A je to opravdu těžko vysvětlitelné, protože mix hudby, který PPE předvádí, je jinde nedohledatelný. Základem je smysl pro humor a otevřený přístup k muzice. Jejich alba tak nabízejí taneční žánry originálně pokřížené s rockovými postupy a rapujícími vokály. Poslední deska Play, pause, eject z roku 2007 se sice nejdřív jako vkusný popový materiál, ale pod drobnohledem toho nabízí mnohem víc.

Řeč je nejen o hitových melodiích, na něž mají zřejmě PPE dobře střežený recept, ale především o nástrojovém morku skladeb. V koncertním trháku Eastie Boyz je vtipný text tlačen dopředu fungujícím hip-hopovým kombem klávesy-baskytara, v Naraz teraz s vysamplovanou diskuzí dvou „akademiků“ zase přichází minimalistický poslechový drum´n´bass bez dunění a v twostepem nasáklém Make upu, určeném jen pro rapující zpěvačku Slivku, získávají PPE další ze svých podob.

Ovšem tím jejich proměny nekončí. Zatímco studiová práce kapely kombinuje řadu motivů a laptopových berliček, koncerty PPE nabízejí tradiční rockovou energii, kde je elektronika určená převážně k podbarvení atmosféry. Ale i přesto je její vliv v tvorbě kapely natolik znatelný, že ji nedokáže popřít ani sebesilnější kytarový riff.

PPE nabízejí svěží pohled na současný pop. Netrpí dogmatismem a kříží úplně všechno, co chtějí. Zábavné melodie dokazují, že slovenská kapela jde správným směrem. Jen je škoda, že o tom většina Čechů zatím neví.

PPE – Davaj het



PPE – Taneviemčinehej!!



Anotace koncertu:
Puding Pani Elvisovej (SK) + DJ Fero
XT3 Praha, čtvrtek 21. května 2009

Autor:
Ondřej Stratilík
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016