PARTYINFO

 

RADIOHEAD

Datum konání:
23.08.2009 - neděle
Místo konání:
Praha - Incheba Expo
Live:
Radiohead, Moderat
Info:
http://www.charm-music.cz
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Na srpnový koncert Radiohead jeďte na kole
Moderat předkapelou Radiohead v Praze
Jako předkapela na koncertě britských Radiohead 23. srpna v Praze vystoupí elektronický audiovizuální projekt Moderat z Berlína. Formaci si vybral sám Thom Yorke, frontman Radiohead. Moderat tvoří hudebník, který je na německé scéně známý pod jménem Apparat, hudební duo Modeselektor (Gernot Bronsert a Sebastian Szary) a designové studio Pfadfinderei. Debutové album (nazvané jednoduše „Moderat“) vydal projekt po dlouhých sedmi letech spolupráce na jaře letošního roku u berlínského vydavatelství bpitch control.
 


MODERAT = MODESELEKTOR + APPARAT + PFADFINDEREI. Více informací o projektu na: www.moderat.fm, www.myspace.com/moderat, www.apparat.net, www.modeselektor.de, www.pfadfinderei.com.



Radiohead, jedna z nejvýznamnějších a nejslavnějších kapel současné světové hudby, přijede 23. srpna vůbec poprvé do České republiky. Vystoupí pod širým nebem v areálu Výstaviště v Praze-Holešovicích. Těžko si představit zásadnější kapelu, která by se dosud tuzemským pódiím vyhýbala – prodali přes 30 miliónů alb, jsou milováni kritikou i diváky za svoje hudební novátorství a postoje, jsou držitelé mnoha prestižních cen a nominací od Grammy přes BRIT Awards až po ceny MTV. Do České republiky přijíždí tato pětičlenná formace včele s Thomem Yorkem jako čerství držitelé Grammy v kategorii „Nejlepší alternativní album“ za desku „In Rainbows“. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro. Zároveň se vstupenky na pražský koncert začaly prodávat Německu, Litvě, Estonsku, Maďarsku, Chorvatsku a přes webové stránky Radiohead také ve Velké Británii, resp. po celém světě. „Vzhledem k tomu, že již zbývají vstupenky pouze do druhé a třetí kategorie, doporučujeme českým fanouškům, aby si s koupí pospíšili,“ říká Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music. Koncert uvádí agentura Charm Music. Více informací na www.charm-music.cz.

Členové Radiohead se ve složení Thom York (zpěv), Phil Selway (bicí), Ed O´Brien (kytara), Jonny Greenwood (klávesy, kytara) a Colin Greenwood (baskytara) dali dohromady v roce 1985 na chlapecké škole v městečku Abingdon v Oxfordshire. Vytvořili kapelu, kterou pojmenovali On a Friday. Svými koncerty v okolí Oxfordu zaujali významné hudební producenty a vydavatelství, což vyvrcholilo podpisem smlouvy s labelem EMI a přejmenováním na Radiohead dle skladby „Radio Head“ od Talking Heads. Vydali zatím sedm studiových alb – „Pablo Honey“ se slavným singlem „Creep“ (1993), „The Bends“ (1995), „OK Computer (1997), „Kid A“ (2000), „Amnesiac“ (2001), „Hail to the Thief“ (2003) a „In Rainbows“ (2007). Největší slávy a obdivu se zřejmě dostalo třetímu v pořadí „OK Computer“, které je považováno za jedno z přelomových alb 90. let 20. století a které jim zároveň zajistilo komerční úspěch po celém světě. Posledním „In Rainbows“ rozbouřili vody hudebního businessu, když jej nechali za dobrovolný poplatek volně ke stažení z internetu. V roce 2005 se Radiohead objevili na 73. místě v žebříčku nejlepších kapel historie časopisu Rolling Stone. Frontman Thom York vydal v roce 2006 sólové album „The Eraser“ a jako zpěvák se zúčastnil řady dalších hudebních projektů (například s Björk).


 
Radiohead míří v srpnu poprvé do Prahy

Reporty

 
Report z koncertů Radiohead a Moderat od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016