PARTYINFO

 

PROJECT PITCHFORK

Datum konání:
08.04.2009 - středa
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Project Pitchfork (de)
Popis:
start 20:00
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Project Pitchfork začátkem dubna v Lucerně
 
 
Lucerna Music Bar a agentura www.mafomusic.eu vás zve ve středu 8.4.2009 na koncert legendární německé Elctro Industrial skupiny PROJECT PITCHFORK, která je vedle FRONT 242 nebo DIE KRUPPS jednou z největších legend světové EBM/Industrial/Electro scény. PROJECT PIRCHFORK byli velkým vzorem pro RAMMSTEIN, kteří jim dělali předskokany na jejich turné. PROJECT PIRCHFORK v ČR hraje pravidelně již od 90.let minulého století a vytvořila si zde velkou posluchačskou základnu.

PROJECT PITCHFORK vznikli díky setkání Petera Spillese a Dirka Scheubera na koncertu skupiny Girls Under Glass v Německu. Po zvolení jména PROJECT PITCHFORK natočili demo ´K.N.K.A.´ a díky svému managerovi Kai Lotzemu získali smlouvu s vydavatelstvím Hypnobeat Records, kde vyšlo první album ´Dhyani´ v roce 1991. Druhe album PROJECT PITCHFORK ´Lam´Bras´ vyšlo v roce 1992 a byl na něm hit ´Conjure´. Třetí album ´Entities´ spatřilo světlo světa 6 měsíců po druhém albu. PROJECT PITCHFORK v roce 1994 přešli k vydavatelství Off-Beat, kde v roce 1994 vydali album ´IO´ s hity 'Renascence' a 'Carrion'´. Další album ´Corps d'Amourú´(EP) bylo více sexuálně zaměřené, než alba před tím, ačkoli kapela samotná odmítala spojitost mezi texty skladeb a osobním životem Petera. V roce 1995 vyšlo album ´Alpha Omega´, které potvrdilo reputaci kapely na scéně. Další album Chakra:Red!´ vyšlo v roce 1997 a bylo po delší době složeno a nahráno celou kapelou a nejednalo se pouze o práci Petera Spillese. Objevily se na něm nové hudební prvky, které rázně obohatili tvorbu PROJECT PITCHFORK. Album ´Eon:Eon´ vyšlo v roce 1998 a jednalo se o první album vydané velkým nadnárodním vydavatelstvím Warner Music/East West. Obsahovalo hity ´Steelrose´, ´Carnival´ a ´I Live Your Dream´. Další album ´Diamonion´ vyšlo až v roce 2001 s hitem ´Timekiller´, který se stal největším hitem PROJECT PITCHFORK do dnešních dní. V roce 2002 vyšla triologie ´Nun´, která obsahovala album ´Inferno´ a EP ´Trialog´ a ´View From A Throne´. Na těchto nahrávkách se objevilo mnohem více kytar a setkalo se s velmi pozitivními reakcemi fanoušků, kteří ocenili neustálý hudební vývoj skupiny. Až v roce 2006 vyšlo album´Kaskade´, na kterém opět skupiny kombinovala rockové kytary s elektronikou. V roce 2007 vyšly alba ´Wonderland´ a ´One Million Faces´, které bylo poprvé možno koupit pouze online. V roce 2008 obě alba vyšla na CD.

Aktuální nové album PROJECT PITCHFORK ´Dream, Tiresias!`vyjde 27.2.2009 a pilotní singl z tohoto alba ´Feel´ vychází 23.1.2009. Toto album bude skvělou hudební orgií pro milovníky temné hudby. Dle reakcí médií se jedná o nejlepší album v historii PROJECT PITCHFORK! Žádné experimenty nebo kompromisy : nekompromisní beaty v kombinaci s krásnými srdcervoucími melodiemi, potemnělé texty a charakteristický zpěv……….to je nové album PROJECT PITCHFORK!

Více info:
www.mafomusic.eu
www.musicbar.cz
 

Reporty

 
Report z koncertu Project Pitchfork od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016