PARTYINFO

 

BOBAN I MARKO MARKOVIC ORKESTAR

Datum konání:
08.04.2009 - středa
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Boban i Marko Markovic Orkestar
Popis:
start 20:00, vstup 360/400 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Boban i Marko Markovic Orkestar @ Fléda
Oblíbenci českého publika se opět vrací: 8. dubna se na pódiu brněnské Flédy rozpoutá balkánské taneční peklo s dechovým big bandam Boban i Marko Marković Orkestar. Ten je v posledních deseti letech považovaný za vůbec nejlepší a nejuznávanější srbskou dechovkou a Boban Marković zřejmě nejlepším trumpetistou, kterého Srbsko mělo v posledních dvaceti letech. Jméno syna Marka se do názvu kapely dostalo poté, co v den svých osmnáctých narozenin na konci února 2006 převzal kapelu po svém otci. Na divokých koncertech však vystupují nadále oba dva.
 
Podivuhodný svět balkánských dechovek představil, především západnímu obecenstvu, režisér Emir Kusturica ve filmech Underground, Dům k zavěšení, Arizona Dream či Černá kočka, bílý kocour. Největší hity ze zmíněných filmů tvoří i součást repertoáru Bobana Markoviće. Markovićova hudba spojuje mnohé ze zdrojů, které utvářely romskou a balkánskou hudbu - tradiční se setkává s postmoderním, turecké pochody s gypsy grooves, divoké skladby s tesknými.



Svá alba vydává Boban Marković Orkestar u proslulého labelu Piranha, kde mimo jiné vydávají stylově zpříznění Fanfare Ciocarlia, Klezmatics, Frank London, Boris Kovač další přední interpreti world a etno music z celého světa. Tam také před dvěma lety vyšla zatím poslední deska "Go Marko Go!", jehož přípravu měl plně pod kontrolou právě Marko Marković. A rozdíl je znát!

V jejich současném repertoáru kromě posledního alba také figurují skladby z filmu "Guča!", kde hrál Marko hlavní mužskou roli a zároveň složil část hudby. "Guča!"" je film režiséra Dusana Miliće spoluprodukovaný Emirem Kusturicou, jehož záplatkou je klasický milostný příběh Romea a Julie, zasazený do prostředí proslulého festivalu balkánské dechovky v srbské Guče, kde sám Boban Marković i jeho Orkestar získali mnohá ocenění.

Start: 20:00
Vstupné: 360 / 400

navštivte a poslechněte si:
www.myspace.com/bobanimarko
www.piranha.de/boban_i_marko
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016