PARTYINFO

 

VORTEX VIII

Datum konání:
14.03.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
NEM & TV (oxygen records), Schwa (beef records, australia)
2nd stage - Raidem & Next (techhouse.cz)
Live:
Ace Ventura (iboga records, denmark)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 150 czk, poté 200 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Ace Ventura hostem Vortexu VIII
Je nám velkou ctí přivítat 14.3. na dalším pokračování psytrancové noci Vortex člověka, který nezaprodal svou duši uměleckému jménu a nebojí se jít dál a dělat něco jiného a nového. Třicetiletý Izraelec Ace Ventura (iboga rec.) tak patří se svými projekty k zásadním osobnostem současné inteligentní elektronické hudby. Na akci zahrají dále rezidenti Vortexu z Oxygen records dj Tv a djane Nem, která mimo jiné měla možnost prezentovat pořádající label na posledním ročníku portugalského Boom festivalu. Dále je doplní dj Schwa, ktery se již pár let věnuje vlastnímu labelu Beef records v Austrálii. Vstup do 23h za 150czk. Uvádí Roxy promotion.
 
Bio / Ace Ventura

Ace Ventura alias Yoni Oshrat je projekt s velice bohatou hudební historií. Třicetiletý Izraelec, který pochazí z významné hudební rodiny, stál u velmi důležitých projektů tvořících milníky stylu psytrance. Ale nepředbíhejme. Než se dostal ke skládání hudby, pracoval v televizi a ve filmovém průmyslu. Pár let se věnoval djingu, načež se spojil se svým kamarádem djem Goblinem (psytranceovým pamětníkům již svítá) a společně založili projekt Children of the Doc. Jedná se o jeden z nejzajímavějších a zároveň velmi úspěšných projektů zlaté éry psy-trance. Stačí vzpomenout jejich hity jako Martian Civilization či Bionic Bong. Od vydání těchto hudebních perel uběhlo již více než 10 let, a přesto na své kráse a výjimečnosti neztrácí.

Každopádně pánům se toto jméno zdálo asi moc dlouhé, a tak založili Psysex! Dá se předpokládat, že toto veleslavné jméno říka něco většině lidí, kteří kdy zavadili o pojem psytrance. Je to jeden z nejúspěšnějších projektů psytranceové historie vůbec a možná by se dal nazvat i legendou. Společně s Goblinem vydali 3 alba, přičemž Expressions of Rage či Hardcore Blastoff mohou být bez nadsázky považována za učebnice psytrancu. Desítky skladeb na kompilacích, remixy, tracky na nejlepších labelech své doby, intezivní hraní na největších akcích po celém světě, to byl Psysex.

V roce 2006 si Yoni řekl, že je čas na něco nového, a zase dobře udělal. Jako hlavní alias pro svůj projekt si zvolil jméno Ace Ventura. Toto jméno se vzápětí opět stalo pojmem, a to pro svou jedinečnou kombinaci deep, tribal a pumping progressive psytrancu, který se tak přímo nabízí pro pokračování na parties Vortex v klubu Roxy.

Ace dosud vydal 2 alba + spoustu skladeb na nejlepších labelech věnujících se stylu progressive psytrance. Namátkou uveďme Iboga Records (jeho domovská stáj), Flow records či Domo Records.

ace ventura live@glade festival 2008



www.myspace.com/aceiboga
www.myspace.com/beefrec
www.myspace.com/djanenem
www.oxygenrecords.com
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016