PARTYINFO

 

PIG FEST

Datum konání:
17.04.2009 - 18.04.2009
Místo konání:
Plzeň - KD Peklo
DJs:
Ed Rush (uk), Deadly Viperz (Akira + Anakin), Killa, Hesík, Crash, Mc Denny
sobota - Space DJz (uk), Tek-No-Bee vs Hillwood Brothers (nl), Agent vs. Pavel Krejdl, Jack-R, Golpe, Skillz Brothaz, Mc Denny
Info:
http://www.pigfest.cz
Popis:
start 20:00, vstup předprodej 249 czk, oba dva dny 429 czk
Line-up:
Line up DNB 17.4.2009

20:00 - 21:00 Zeal
21:00 - 22:30 Killa
22:30 - 00:00 Katcha
00:00 - 01:30 Deadly Viperz
01:30 - 03:30 Ed Rush
03:30 - 04:30 Hesik
04:30 - 06:00 Crash

Line up Techno 18.4.2009

20:00 - 21:00 Spiriakos
21:00 - 22:00 Jacker
22:00 - 23:30 Skillz Brothaz
23:30 - 00:30 Tek-no-bee vs. Hillywood brothers
00:30 - 02:00 Agent vs. Pavel Krejdl
02:00 - 04:00 Space Djz
04:00 - 05:00 Grasshopper
05:00 - 07:00 Golpe
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Pig Fest 14 – last info a line up Ben Long: "Gramofony vůbec nepostrádám…" Pig Fest - Dark Side není zrušený! Tek-No-Bee a Hillywood Brothers: "Měli jsme svoje coffeshop dny“
Agent a Pavel Krejdl: "Začátky jsou nezapomenutelné!“"
V bělostných šatech andělé na straně jedné, vyslanci pekel s obráceným křížem, pověšeným na krku na straně druhé. V noci z 18. na 19. dubna si princové temnot opět najdou cestu z říše mrtvých a pomocí hořících asfaltových kotoučů rozpoutají taneční peklo na zemi. DJ Agent a Pavel Krejdl rozehrají spolu ďábelskou hru s diktátorskou grácií sobě vlastní.
 
Pánové, dřív, než vám položím konkrétní otázky ke konkrétnímu dílu Pig Festu, zaměřené tematicky na vaše vnímání minulosti, taneční scény uplynulých let, event. Hudby, která se dříve nejvíce hrála, zajímá mne jedna věc. Za ty roky, co jste na scéně, jste jistě poskytli mnoho rozhovorů. Vzpomenete si na ten nejkurióznější? Rozhovor, podmínky, otázky, reakce na něj. Cokoliv. Je některý rozhovor, který jste v minulosti poskytli, pro vás navždy nezapomenutelný...

Martin: Pamatuji si na jeden rozhovor, kde si mě spletli s Krejdlem. Hrál jsem tu hru, byla to sranda.

Pavel: Ten první před kamerou a pak v Košicích na hotelu kam přišli z lokální TV bez ohlášení a ještě před rozhovorem mi udělali takovou cenzuru. Vlastně mi zakázali mluvit o všem co se týče hulení atd :))) Asi bych dostal za uši.



Jak dlouho jste „na scéně“? A je možné nynější taneční scénu srovnávat s tím, co bylo dřív? Když jste začínali?

Martin: Já začínal před cca 14 lety, Pavel asi o rok až dva dříve. Pamatuju si jak jsem coby ještě ne DJ byl jedno ráno ve Sluníčku a Pavel tam seděl na židli a na zemi měl velkou přepravku na maso plnou desek. Šel z něho respekt. Raději nesrovnávám.

Pavel: Když jste začínali? 16 let hraju techno a srovnávat scénu nejde. ZAČÁTKY JSOU NEZAPOMENUTELNÉ a nálada na akcích se porovnat už taky nedá.

Občas mám pocit, že vaše jména, a svým způsobem i to, co znamenají, málokdo z nováčků za ty roky překonal. Stále jsou v podvědomí lidí, a budí určitý respekt. Čím to je? Myslíte, že je těžší se dnes prosadit, dostat se mezi oficiální špičku DJs, ev. producentů?

Martin: Jo je to težký, protože jsme tady my co nikoho nahoru nepustíme, s Pavlem jsme založili klub s pracovním názvem „Barikáda“ za kterou se nikdo nedostane.

Pavel: To určitě je a myslím, že je to přístupem DJs. Také si myslím, že jsme spoustě lidem i DJs ukázali trošku cestu a tím pádem i je pravděpodobně motivovali a to se nezapomíná.

OK. teď jinak. Co byste mohli říct o hudbě? Na PF máte zahrát oldschool set. To znamená, že oprášíte staré desky? Nebo je dnes oldschool už to, že hrajete z gramofonů? To se také vidí mnohem vzácněji.

Martin: Já myslím, že to necháme na situaci, bude to taneční bude to groovy, bude tam i „melódia“ Já si určitě starší kousky vezmu.

Pavel: To určitě ne! Hraju z gramofonů z několika důvodů, a to například…..tradice, spontánní a individualní výběr desek a hlavně zvuk. Kdykoliv slyším hrát lidi z cd nebo mp3, tak mám z toho divný pocit a každá druhá skladba hraje zastřeně což dle mého pohodě na party nepřidá…..A taky se mi to nelíbí a je to pohodlné což je asi důvod proč se hraní z CD tak u DJs oblíbilo.…..

Co je pro vás naopak symbolem vývoje? Ať už v hudbě jako takové, nebo v technologiích. O čem se vám na začátku toho všeho ani nesnilo, že bude možné?

Martin: Vždy jsou takové období kdy si říkám, že je to stále dokola a v tu chvíli přijde něco co mě znova vyrazí dech. Hudba nemá hranice a pro techno to platí taky. Mám vždy radost když se objeví někdo, kdo přijde s něčím, co lidi zase nakopne a inspiruje. Kvalitního techna je pořád spousta a nových lidí taky, je třeba se ale pídit a nebýt línej.

Pavel: Auto :)) díky němu sem už párkrát mohl zahrát až na třech akcích za noc což by mi na koni trvalo tak minimálně 14 dní :))



Jak tedy vývoj vpřed poznamenal samotnou taneční hudbu? Najděte pár rozdílů:)

Martin: Nevím, jestli úplně rozumím otázce. Jak jsem už kdysi řekl, paradoxně vývoj a s ní spojená dostupnost digitální technologie pro každého pomohla zachránit na dlouhý čas vinyl. Teď se zdá že mu už opravdu odzvonilo, alespoň co se taneční hudby týká. Vinylová technologie je jednoduše pomalá a nestíhá stále rychlejší tempo. Tedy nebýt digitalizace nebyla by pravděpodobně ani taneční scéna a techno atd…Timothy Leary měl teorii, že duše dnešního člověka je povahy digitální a já s ním souhlasím.

Pavel: Ano, na akce teď chodí spousta lidí kvůli tomu, že je to trend a že se můžou zmastit, ale dřív se chodilo hlavně na kvalitní hudbu a pak se taky kalilo :)

Co ještě je dnes jiné? Kromě hudby?

Martin: Všechno, tady bych mohl naspat knížku.

Pavel: Lidé, holky, krize a já se taky nějak tak změnil, když na sebe koukám. Je mi o 16 let víc …mám pár šedivých vlasů, ale stále sem tady :)) a sem zkušenější..

A naopak, kde by mohl být vývoj trochu rychlejší? Máte pocit, že někde se příliš projevuje vliv minulosti?

Martin: Myslím, že tenhle kvapík mi docela stačí. A pokud se ptáš na věci, které se netýkají hudby tak v tom se teď babrat nechci.

Pavel: Rád bych zaznamenával vlastní hudbu způsobem…….myšlenka rovná se ihned záznam do compu nebo live. Něco by vás v hlavě napadlo a už by to bylo zaznamenané :) jaj to by byla pohoda.

Když mluvíme o starších deskách, řekněte, jaké jsou ty nej. Takovou Top 5 let 1995-2009. Časové rozmezí máte možnost upravit dle svého uvážení.

Martin: Dám tady top 5 LP desek:
Orbital – Snivilization (a vůbec vše od nich)
Squarepusher - ( vše od něj)
CJ Bolland – Electronic Highway
Prodigy – Music for the gilted civilization
Leftfield – ta první (zapomněl jsem název)

Pavel: Stále asi Jeff Mills a track The bells a pak Rolando. Stále v dobrém vzpomínám na track od Underworld s názvem REZ a pak mám rád netaneční kapelu Dead Can Dance, protože ta zpěvačka je prostě hustá a sou to pohodáři a nikdy nezapomenu na první a druhé vydání starých Beastie Boys…na tom sem vyrůstal, když sem ještě jezdil na skateboardu.

Pig Fest má podtitul Dark Side. Vy se budete vracet do minulosti. Ovlivní nějak tento podtitul vaše sety?

Martin: Dark Side bude cítit v Pekle na každém rohu, z každé naší desky ba i z přenosek.

Pavel: Si piš, že jo….bude to oldskooool jak vyšitej nebo jako já teda nooo :)

Jak vidíte budoucnost taneční scény? Hudby, djs, a hlavně Pig Festu?

Pavel: Pig Fest mám moc rád a přeju mu dlouhé trvání už díky kvalitě a nasazení organizátorů. A budoucnost? Těžko říct. To ukáže zase jen čas.

Martin: Bude taková, jakou si ji uděláme. Já osobně to vidím růžově.

A jak vidíte budoucnost všeobecně?

Martin: The future is unclear

Pavel: Snažím se být optimista, ale asi pro dost lidí je to teď díky té krizi na hovno. Co vidím pozitivně je to, že se lidi budou chtít zase odreagovat a k tomu vždy sloužila dobrá hudba, takže hurá na party a na Pig Fest!!!
 
In Narvah na Pig Festu: "Představte si vějíř a andělská křídla, které hoří" Pekelná anketa s DJs před Pig Festem Deadly Viperz : "Filmů dáváme několik tejdně" Skillz Brothaz: "Na Pig Festu je cítit specifická atmosféra" Pig Fest vede expedici do podsvětí Lístky na dubnový Pig Fest – Dark Side v prodeji! Pig Fest a jeho temná stránka

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016