REPORT

 

Report z Be Fresh od Čéši

Jak být čerstvý po celý víkend, který nás po úmorném pracovním týdnu čeká? Jedině si zajít v pátek na pořádný mejdan někam, kde to bude dobře hrát, kde vás to bude bavit a kde si to člověk může užít na maximum mezi těmi jež zná a je mu s nimi fajn. A tím mejdan Be Fresh s magickým číslem 13 v názvu v Martinickém paláci, pouhých pár metrů od Pražského hradu, rozhodně byl... 

 
Je již trochu chladněji a tak se rychlými kroky blížíme skrze uličky staré Prahy směrem k paláci, který již z dálky působí velmi přívětivým dojmem a v kulisách hradu a celého Hradčanského náměstí spočívá tak nějak nenápadně a zastrčeně. Je to zvláštní, jít do těchto míst na mejdan a mít kousek od sebe prezidenta republiky a hradní stráž. :) Po průchodu branou vstupujeme do krásného nádvoří a dále pak již přímo do útrob Martinického paláce. U vstupu nás mile vítá usměvavá slečna a my si odkládáme svršky do lehce zastrčené šatny. Po pravé straně se nachází malý prostor s barem a sezením a také s místem, kde se hrálo trošku pohodověji - na starosti to zde měla dvojka DJs Tokátko a Ufi DaMan. Hlavní stage se nacházela v podzemí, kam se scházelo po točitých a v pozdějších hodinách pro leckteré návštěvníky dosti zákeřných schodech. Prostor to je ale velmi útulný a příjemný a jediné, co mi na něm vadilo, byl vzduch, který se za pomoci kuřáků a mistra mlhovače stával občas dosti nedýchatelným...

Na hlavním pódiu hraje v tomto okamžiku DJ Tom Saver a lidí tu prozatím opravdu moc není, měl jsem malinko obavy, jak to celé dopadne. Ze setu tohoto chlapíka si akorát pamatuji to, že hrál z laptopu a zvuk měl poněkud nižší hlasitost, což mi zase až tak nevadilo... Ostatní si však přáli pořádný zvukový nářez a tak se čekalo, až se vše přepojí a začne hrát mladý DJ Subgate. Ondru jsem neslyšel dlouho a tentokrát se mi to také nepodařilo, jelikož byl zdravotně indisponován... Po pár tracích, při kterých se střídal s pořadatelem Martym Fishem, raději přenechal místo dalšímu a odebral se odpočívat, což mu schvaluji a jeho pracovní tempo bych mu neraději zpomalil. Chvíli nato začal hrát DJ Slovak, kterého jsem měl již možnost slyšet částečně na akci Téňo a zajímavé je to, že i když se mi velmi dobře tancovalo a poslouchal jsem pozorně, nedovedu identifikovat ani jeden track, nebo si to nepamatuji úplně přesně. Pamatuju si jen, že se mu omylem podařilo úplně to samé, co veleslavnému Davidovi Guettovi na jedné akci... :)

Omylem si zřejmě vypnul CD player a nebo vinou CD nastalo uplné ticho. Naštěstí pouze na okamžik a do již rozjetého mejdanu to zasáhlo jen úsměvným voláním a tleskáním. Takže pohoda, nic se neděje... :) Po něm nastoupil známý chlapík Marty Fish, který měl i prsty v celém mejdanu - nebylo to poprvé a ani já tu vlastně nebyl poprvé... Marty Fish sáhl k trošku jinému zvuku a hned vzápětí poznávám první pecku, kterou mám opravdu rád a je z ní cítit obrovský taneční potenciál - pecka od Junior Sancheze, kde nějaká paní trvdí něco o výtahu... :) Já ale skáču a tancuji jak utržený ze řetězu, protože tohle mě fakt baví. Marty Fish se také odvázal a skáče jako my! Bodejť by ne, měl bych radost, když by na mejdan, který dle mého byl na dosti vzdáleném místě a dosti daleko, přišlo celkem hodně lidí a všichni se tak parádně bavili. Ale co to? Další track, který je mi velmi povědomý a mám ho v hlavě, kdykoliv slyším první tóny. Thomas Gold a jeho Hypnotized a tam pro změnu paní vysvětluje dopad různých stimulačních drog na psychiku člověka - na mejdan naprosto adekvátní. :) Já však piju jen vodu a nebo colu a o tom je zas jiná písnička... Všichni tancují, radují se a do rukou jim svítí zelený laser - super!

No a už to přichází a já pomalinku začínám cítit, že moje taneční kreace se podepisují na únavě celého těla a měl bych jít asi pomalu domů. Chvíli ještě poslouchám DJe Hozzyho, ale už opravdu melu z posledního a tak se krátce po půl čtvrté odebírám domů... Jak se vyjádřit v krátkosti ke třináctému pokračování párty Be Fresh? Bylo to dobré, bylo to opět s přáteli a v pohodovém prostředí a za přítomnosti super hudby. Přeji sílu do dalších pokračování a doufám, že se potkáme na dalším dílu akce Be Fresh!

Buďte spokojení a svěží, bavte se a užívejte krásný podzim - ať už venku a nebo v klubech! :)
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016