REPORT

 

Report z akce Vogue v pražské Mecce

Víte, že jsem vám o této noci vlastně vůbec nechtěl psát? Víte, že jsem vůbec nechtěl, aby někdo věděl, že jdu do Meccy? Je to tak, po více jak 4 letech, co jsem se zařekl, že už nikdy více, zašel jsem na noc Laydee Jane, Vogue, do tohoto pražského high society klubíku. No a o co jsem vlastně přišel? Nebo spíše co mi tato návštěva dala? To vám napíšu tady dole, jo tady ta bílá písmenka níže...

 
Jak jsem již naznačil v úvodníku, do Meccy jsem opravdu chodit nikdy už nechtěl, ale když zrovna není kam v Praze jít, zkusil jsem to a řekl jsem si, že ne vždy je dobré všemu se vyhýbat. Do holešovického klubu jsem dorazil něco málo po 23 hodině a po velmi důkladné prohlídce u vstupu do klubu jsem se nestačil divit svým očím. Tedy divit se něčemu, co není vidět, že ano. Panečku, říkal jsem si, tady je ale tma! Málem jsem si narazil nos, koleno a vlastně celou hubu hned po příchodu. To mě zarazilo, odevzdávám bundu u jediného osvětleného okénka a jdu dál.

Celý klubík se nejvíc změnil od té doby, co jsem tu nebyl. První místnost je jeden velký tmavý bar, tmavé zdi a prostě všechno tmavé s místy na sezení. Když projdete do druhé místnosti, kde se nachází taneční parket, tak tam je pro změnu také všechno tmavé, ale alespoň sem a tam zablikají blikátka a světlo odrážející se ze 128 diskokoulích umístěných uprostřed poskytne trochu světla. Nad bary visí nádherné aristrokratické lustry a vše vypadá jako v nějakým klubu L.A. V tuto chvíli probíhala extravagantní módní show jedné liberecké školy. Mladé amatérské „modelky“, studentky školy v Liberci zde předváděly své práce a musím říci, že chvílemi jejich výtvory překonávaly i ty nejbizardnější vize outfitu, jaké jsem prozatím měl :o))) Bylo to rozhodně zajímavé, nebylo to nudné a mělo to říz. Jako kulisák tu hrál v tu chvíli Dj Goofy, takové nějaké elektro tracky jako podkres, docela se to hodilo. Já ale čekal hlavně na Orbitha, kde jinde si ho člověk má asi tak v Praze poslechnout, ne?

Plán měl vypadat trochu jinak než ve skutečnosti byl. Orbith dorazil o něco málo později a spustil svoje melodie až kolem půlnoci, tuším. To jsem zrovna nečekal, chvílemi to znělo dost utahaně, ale pořád to bylo tak nějak zábavné. Beztak v Mecce tancuje asi tak 10% lidí :o)) Orbith si hraní užíval, spíš tak nějak experimentoval a žádný extra bomby nehrál, pro koho taky, že? I když pár pecek proběhlo, remix Tigovýh slunečných brýlí a ještě jedna taková letní pecka, kterou kdysi hrával, kdybych věděl , jak se jmenovala, napsal bych vám to. Každopádně před koncem jeho setu zahráli Daft Punk a poté se na scénu vypravily opět dámy z Liberce. Předváděly další díla ze svých kolekcí a Orbith se odebral do ústraní. Holky dokončily svoji promenádu na molu, molo se poté sklidilo a parket se zaplnil lidmi. Já si také mezitím odskočil na bar, musím si dát nějaké pití, takže proběhla mattoni a i když vím, že z dýšek barmani žijí, raději bych jeho snahu ocenil sám, než aby mi zaokrouhlil cenu nahoru a ani nemrknul.

V tu chvíli se za gramofony postavila dáma v černém. Laydee Jane začala hodně svižně, její hraní má trancový nádech, až na vokálky je to dost svižné tempo. Není to ten plážový utahaný holčičí trance. Moc se u toho nezasníte, i když chvilkami to bylo takové zamilované tralala, ale celkově vzato je to progresivní trance plný změn a dobrých tracků. Mě to celkem bavilo, ale moc mě nebavilo prostředí. Každopádně jsem si slušně zatancoval a hlavně jsem si užil super zvuk! V Mecce to hraje, to každopádně, škoda jen, že můj nejoblíbenější klubík má s hlasitostí problémy a nemůže si dovolit to, co Mecca.

No a pak jsem to už zatáhnul, tak nějak kolem třetí jsem odcházel slušně vytancovaný a ani jsem nebyl zklamaný z těch lidí, věděl jsem do čeho jdu, Mecca je prostě Mecca, ale čas od času není na škodu jít na dobrej zvuk a mejdan. Protože, jaký si to uděláš, takový to máš.

Hele 20. je tam zase Orbas a vstup je zdarma, což takhle se tam ukázat? Aspoň na chvilku :)

+ zvuk, zvuk, zvuk
+ ochranka

- zaokrouhlování na barech
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016