REPORT

 

In da Bush s High Contrastem

Tak máme za sebou další ze série prověřených junglových mejdanů In da Bush. Tentokráte nám Roxy přichystala překvapení v podobě v poslední době často skloňovaného jména producenta a DJeje - High Contrasta (Hospital Rec./UK).

 
Tak máme za sebou další ze série prověřených junglových mejdanů In da Bush. Tentokráte nám Roxy přichystala překvapení v podobě v poslední době často skloňovaného jména producenta a DJeje - High Contrasta (hospital rec. UK). Sekundovali mu Stanzim, Koogi s Lin-dee a Babe LN. Nejen nově vydané a řádně na rádiu 1 hrané album "True Colours" na sobotní večer přilákalo něco pod tisíc lidí a ten, kdo věděl, co má a může čekat, nemohl ve finále odejít zklamán.

Do Roxy jsem dorazil lehce po jedenácté hodině a prostor se tou dobou už slibně plnil. Desky, které tou dobou Stanzim zdatně roztáčel, se nesly v duchu vkusu hlavní hvězdy večera - funky, jemně a kulatě podbasované beaty, které občas proložil něčím hutnějším ze současné tech/hardstepové produkce. Ve stejné, možná trochu nesourodé, ale uchu lahodící směsi všech druhů polámanin proběhlo i hraní Babe LN a než udeřila očekávaná první hodina ranní, na parketu a v prostorech kolem barů se pohupovalo a vlnilo nemálo (hudebně samozřejmě) nadržených příznivců drum'n'bassu. Naneštěstí se po povodních kapacita klubu dočasně zmenšila o chillout a čajovnu, takže právě neroztancovaní návštěvníci museli často vzít zavděk schodům coby místu k sezení.

Lineup byl dodržován a těsně po jedné se na chvíli kolem gramofonů rozsvítily dvě pochodně, které ohlásily začátek drum'n'bassové diskotéky. Mimochodem jméno High Contrast na tenhle Bush opravdu sedlo, kontrast mezi povodněmi zasaženým klubem (rozuměj provozuschopným staveništěm;) a melodickými písničkami byl vskutku "high". ;) Tento mladý, na pohled sympatický DJ se od začátku držel klasického UK scénáře hraní, naštěstí bez typických znaků jako jsou čtyř a více vteřinové chvíle ticha (pamatujete Grooveriderovo exhibici?), nebo rewindy (jeden si ale přece jenom neodpustil. ;) Set - ve stylu diskotékový hit/dubplate -> zklidnění -> masakr - se ale líbil a díky vysoké úrovni mixování vše dávalo líbivý smysl a každý "nečekaný" zlom publikum náležitě odměnilo. Každá druhá (ne-li každá) deska byla podtržená vokálem, což by sice ne každý ocenil vytržené z kontextu, ale HC vytvářel atmosféru, ve které bych přítomnost vábivých ženských hlasů asi i postrádal. :) Na druhou stranu, právě "středo-vejškové" vokály upozorňovaly na špatnou kvalitu zvuku. Pokud jste stáli cca 8 metrů a dále od repráku, splývající syntetické motivy spolu s hlasy vás občas nepříjemně potahaly za uši. Vedle neodpustitelných hitů jako "Make It Tonight" zahrál HC v polovině setu nečekaně hiphovou desku, nechal rozjuchané tanečníky oddechnout a pohupovat, aby je vzápětí vrátil do rytmu nehorázně rychlou techstepovou vypalovačkou s jednoduchým techno motivem. High contrast, již zmíněný scénář opravdu dodržoval a domácí ortodoxní milovník "klacků v kýblu" je nepochybně zvyklý na plynuleji se měnící sety, ale myslím že se málokdo nudil.

Po něm za gramce nastoupil Koogi, aby ještě nějakou chvíli udržoval vysmátou náladu, ale postupně přešel do pro něj typičtější roviny hraní a Lin-dee mu v tom svým silným, výrazným hlasem dobře sekundovala. Místy se možná lehce zapomněla a zasmyčkovala, ale do Koogiho setu její hlas celkově dobře zapadl.

Listopadový Bush se podle mě opravdu povedl, prosincový sice nebude, ale už teď zvědavě zvedám obočí a těším se co pro nás Roxy pochystá na leden.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016